15 Şubat 2019 Cuma günü, Londra'da Hackney Kıbrıslılar Merkezi'nde, İngiltere’de faaliyet yürütmekte olan Kıbrıslı örgütlerin temsilcilerinden ve toplumları içinde tanınmışlığı bulunan bireylerden oluşan, geniş bir grup Kıbrıslı toplandı.
Toplantı sırasında, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslılarca, adada, Kıbrıs sorunu ile ilgili siyasi ilerleme olmaması ve özellikle de uzun süredir müzakere edilmemesi konusundaki ciddi endişeler yoğun olarak ortaya kondu. Samimi ve yapıcı bir atmosferde gerçekleşen ve Kıbrıs'ın geleceği konusundaki endişelere odaklanan toplantıda, mükemmel bir tartışma yaşandı. Tartışma, iki bölgeli, iki toplumlu federasyon temelinde, kabul edilen Birleşmiş Milletler çerçevesi içinde, tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası kişiliği olacak biçimde Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik, mümkün olduğunca çok sayıda örgüt ve birey tarafından koordine edilmiş bir hareket oluşturma ihtiyacı etrafında gerçekleşti. 
Toplantının sonunda, aşağıdaki adımlar üzerinde oybirliği ile anlaşıldı:

1. Yukarıda belirtilen prensipler temelinde, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüm için kampanya yürütmek amacı ile, tüm Kıbrıslıların geniş, çeşitliliği olan, kapsayıcı bir kök hareketinin oluşturulması.

2. Kıbrıs halkının adanın yeniden birleşmesi talebini yükseltmeye yönelik, ortaya konan temel talepler için baskı unsuru olmak amacıyla kilit karar alma merkezlerine yönelik hedefli ziyaretler programı ile görevlendirilecek temsilci grubun oluşturulması.

Sözkonusu, tüm Kıbrıslılar inisiyatifine katılımı artırma ve katılımı genişletme stratejisinin bir parçası olarak, Kıbrıs’ta iki taraf arasında görüşmelerde önceden anlaşılmış prensipler temelinde, Kıbrıs’ı yeniden birleştirmeyi amaçlayan ortak bir çabaya katkıda bulunmak isteyen, ilgi duyan Birleşik Krallık’ta yaşayan tüm Kıbrıslılara davetimiz açıktır. 
Bu amaca dönük 2.Toplantımız 14 Mart 2019 Perşembe günü saat 19: 30'da, Wood Green’deki Kıbrıslılar Merkezinde gerçekleştirilecektir.
Daha fazla bilgi için: Andreas Gregoriou 07387265018, Mehmet Mahmut 07547927209

Editör: TE Bilisim