İnci Kansu ödülünü, SAKÜDER’in kuruluşunun 11’inci yılı etkinliğinde aldı.

Kıbrıs Kağıt Sanatçıları Derneği Başkanı İnci Kansu yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe sanatseverler yanında Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katıldığını belirtti.

Kansu, Ressam Gülseren Sönmez’le birlikte SAKÜDER 11’inci Yıl Özel Sanat Ödülü’ne layık görülürken, SAKÜDER 11'inci Yıl Onur Ödülü; Türk tarih profesörü İlber Ortaylı, CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve Pet Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Besteci Pınar Köksal’a verildi.

SAKÜDER 11’inci Yıl Plastik Sanatlar Sanat Ödülü ise, Prof. Dr. Mehmet Özer, Prof. Dr. Erol Özden, Ressam İbrahim Bayram ve Vural Yurdakul’a verildi.

Kansu ödül töreninde yaptığı konuşmada, ödül kelimesinin çok değişik anlamlarla yüklü bir kelime olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

“Bana göre; ödül kelimesinin burada içerdiği anlam, özgün ve özel uğraşlara beğeni taşıyan, yüreklendiren ve manevi değeri kalıcı olan bir yansımadır; sanatçıya, olumlu bir gelişim çizgisinde olduğunu belirtme ve kuvvetli bir dürtü olma yanında kuvvetli bir sorumluluk da yükleme kimliği taşır. Beni bu kuvvetli sorumluluğu yüklenmeyle onurlandıran Dernek Başkanı Sn. Ali Esere, Başkan Yardımcısı ve Sanat Komisyonu Başkanı Sn. Nur Gökbulut’a ve Yönetim Kurulu üyelerine çok teşekkür ederim.”
Editör: TE Bilisim