Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Sanat ve Tasarım Merkezi Başkanı Ümit İnatçı ile Görsel İletişim Tasarım Bölüm Başkanı Senih Çavuşoğlu’nun eserleri, Amerika’nın Purdue Üniversitesi’nde sergilendi.

40 bin öğrencili Üniversite’nin Patti & Rusy Ruef Galerisi’nde açılan serginin bölge sanatçı ve sanatseverleri tarafından takdirle karşılandığı kaydedildi.

Ümit İnatçı ile Senih Çavuşoğlu’nun birer eseri Purdue Çağdaş Sanat Müzesi’ne alındı.

DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi Başkanı Ümit İnatçı’nın konuyla ilgili açıklamasına göre, Purdue Üniversitesi’nin Görsel ve Performans Sanatları Okulu, DAÜ İletişim Fakültesi, Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarım Bölümü ile ortak eğitim programlarını yaşama geçirme kararı aldı.

DAÜ Sanat ve Tasarım Merkezi Başkanı Ümit İnatçı ve DAÜ Görsel Sanatlar, Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Senih Çavuşoğlu, deneyimin, kültürel diplomasinin en güçlü aracı olan sanatın bir ülkeyi hangi seviyelerde temsil edebileceği konusunda bir örnek oluşturduğunu belirttiler.

İnatçı ve Çavuşoğlu, sanatın gidemeyeceği yer, açamayacağı kapı olmadığına işaret ederek, “Bu başarı hem siyasilerin hem de üniversite yöneticilerinin kulağına küpe olması gerekir” dediler.

Editör: TE Bilisim