Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerinin, KKTC ekonomisini mercek altına almak için 9-25 Kasım tarihleri arasında KKTC’de olacağı iddia edildi.

Alithia gazetesi, elde ettiği bilgilere atıfta bulunarak, IMF yetkililerinin, vergi uyumu konusunda bilgi toplamak amacıyla 9-25 Kasım tarihlerinde KKTC’de incelemelerde bulunacağını iddia etti.

IMF yetkililerinin, KKTC’ye ilk kez gideceğine de dikkati çeken gazete, Ada’daki her iki tarafta gelecekte ortak bir vergi çerçevesi oluşturulmasına ilişkin olarak teknik katkıda bulunmak için KKTC’de bulunacaklarını savundu.

Gazete, haberinde ayrıca gerek IMF gerekse Dünya Bankası’nın son zamanlarda, Rum Yönetimi ve Kıbrıs Türk makamlarıyla, mali ve finans boyutunda mümkün olduğu kadar uyum sağlanması konusunda istişarelerde bulunduğunu da belirtti.

Habere göre IMF yetkilileri 9 Kasım’da, KKTC’ye geçerek Kıbrıs Türk makamlarıyla bir araya gelecek. IMF yetkililerinin dikkatini, KKTC ekonomisinin, Güney Kıbrıs ekonomisi ile uyumlaştırılmasındaki vergi boyutu konusuna yoğunlaştırmasının da beklendiği ifade edilen gazete, KKTC ekonomisinin, IMF yetkilileri tarafından incelenmesinin 25 Kasım tarihine kadar süreceğini yazdı.
Editör: TE Bilisim