Meclis Başkanı Uluçay, son günlerde siyasi gündemde yaşanan gelişmelere ilişkin“gündemin sıcaklığı bir süre daha kendini koruyacak gibi görünüyor” dedi.

Uluçay, Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaiçi İmar Planının seçime malzeme olduğunu dile getirdi.

Meclis Başkanı Teberüken Uluçay, “Maalesef İmar Planı seçime malzeme oluyor. Bitirelen kısımda elbette tartışmalar var. Zaten biliyorsunuz İmar Planlarında her zaman tartışmalar olur. Bir bölgeye ait imar planı düzenlemesi yaparken o bölgede beklentileri olan bütün kesimlerin taleplerini karşılama diye bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla bunu ülkenin var olduğu fiziki şartlara; ülkenin geleceğine dönük ortaya koymuş olduğu hedeflere; ülkenin ekonomik koşullarına; ekonomik gelişime dönük hedeflere ve tabi bütün bunların içinde çevre düzenlemesine göre yaparsınız. İmar planlarında disiplinli bir şehir, temiz çevre, kıyılara, denizlere ulaşım, düzgün trafikte sıkıntı yaşamayacağımız yollar var. Kısacası A’dan Z’ye birçok unsuru barındırmaktadır” dedi..

İmar planında sıkıntılar var ise oturup çözmek gerektiğini söyleyen Uluçay, “Eğer planda bir uzlaşma gerektiriyorsa oturup onun üzerinde kafa yormak lazım. Maalesef bizim arkadaşlar bunu görüşmeye Temmuz başında başladılar. Kendi ifadeleri ile bunu söylüyorlar. Peki o günden bugüne 6 ay geçti. Bu 6 ay’ın 3 ay’ı pandemi süreci ama geri kalan 3 ay’a ne oldu. Bu da ortada net. Uzlaşılamayan konuların ne olduğu bana göre net. Uzalaşamadıkları noktalar net. Yaklaşık 3 aylık süre net. Bunları biraraya getirip, çalışma yapmak ve günün sonunda bir uyum noktasına taşımak bana göre bir görev. Görevi geçtim, elzem” diye konuştu.

Meclis Başkanı Uluçay, kaygan zeminde ilerleyen ülke ekonomisine yeni zeminler eklememek gerektiğini söyledi. Teberrüken Uluçay, “ Bizim yöneticilerin yapması gereken ekonominin kaygan zeminlerine yeni zeminler eklememektir. Varolan bu kaygan zeminleri daha da kaygan hale getirmemek gerek. İmar Planı hükümeti bozar mı? bozmaz mı? onu ben bilmiyorum. Ama baktığımız zaman İmar Planından dolayı sürekli bankette giden bir hükümet görüntüsü var. Yani hükümet ha bozuldu ha bozulacak” dedi.

Uluçay Gazimağusa, İskele ve Yeniboğaziçi İmar Planını ile ilgili konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

“Eğer bunlarla ilgili 10 kişi anlaşamıyorsa bütün kesimler, paydaşlar nasıl anlaşacak?Dolayısıyla siz ekonomimizde kaygan zemine ekleme yapmış oluyorsunuz. Ben İmar Planına bu çerçeveden bakarım. Gerçekten İmar Planını sonuçlandıramayacaksanız o zaman uzatmaları oynamak yerine daha net olan örneğin bu çalışma yetersiz bulunmuştur ben sil baştan yapacam İmar Planını onun için bugünlerde bu beklentiden uzaklaşın dersiniz. Bu da bir sonuçtur. Ekonominin kaygan zeminden kurtulabilmesi için yapılması gereken net kararlı adımlar atmaktır”…..

Bir soru üzerine Teberrüken Uluçay, hükümetin zaman zaman yaşadığı sıkıntıları Meclis çalışmalarına yansıtmamaya çalıştıklarını kaydeti.

Meclis Başkanı Uluçay, pandemi öncesinden beridir siyasi partilerin seçimle ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini de söyledi.Teberrüken Uluçay, “Siyasi partiler seçimle ilgilenmeyi hiç bırakmadılar. Pandemi öncesinden beridir siyasi partiler seçim çalışmalarına devam ediyorlar. Elbete pandemic döneminde eve kapandık, aleni seçim çalışması yoktu onları saymıyorum ama baktığınız zaman siyasi partilerin, hükümetin çalışmalarına ve ortaya koydukları görüş ve önerilere Cumhurbaşkanlığı seçim mücadelesi ya da Cumhurbaşkanlığının zaman zaman hükümetle çelişkiye düşmesi ile alakalı konulara baktığınız zaman gösteriyor ki seçimle ilgili düşünceler hiç akıllardan çıkmadı. Bu da birazcık pandemi ile alakalı aslında handikap yarattı. Çünkü olmayacak konular seçime bahane edildi. Halbuki bu konular seçimlik düşünülmemesi lazım” dedi.

Bir soru üzerine  Uluçay, Hüseyin Özgürgün’ün Meclis’e neden gelmediği yönünde zaman zaman yapılan tartışmaların daha çok hükümet kurma çalışmalarında alternatifler ortaya çıktığında gündeme geldiğini ifade etti.

Editör: TE Bilisim