Denetim göreviyle toplanan Genel Kurulda ilk güncel konuşmayı UBP milletvekili Yasemin Öztürk, eğitim konusunda yaptı.

Ülke ekonomisini geliştirmek refahı artırmak için eğitime daha çok katkı konulması gerektiğini kaydeden Öztürk , tam gün ve okul dışında eğitimin önemine işaret etti.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu eğitimin parça parça çözülemyeceğini bütünlüklü bir vizyon gerektiğini ifade etti.

Çavuşoğlu, “Eğitimi Vizyon 2030’da bir bütünün içerisinde değerlendirerek kaybedilen yılları hızlı şekilde telafi etmek istiyoruz.” dedi.

Çavuşoğlu,eğitimcilerin eğitilmesi ve mesleki gelişim çalışmalarına ağırlık verdiklerini de belirtti.

CTP milletvekili Asım Akansoy da idari ve ekonomik sorunlarla ilgili konuşma yaptı.

Asım Akansoy, Anayasa değişikliklerinin önemine işaret ederek, bu gibi değişikliklerin toplumun tüm kesimini etkileyen önemli konular olduğunu bu nedenle daha dikkatli ve sorumlu davranılması gerektiğini ifade etti.

Akansoy, “Bu ülkede anayasa değişikliği ihtiyacı vardır ancak bunun için tüm siyasi partilerin görüşlerini ortaya koyması gerekir. Ben yaptım olur mantığıyla hiçbir şey elde edemezsiniz” dedi.

Asım Akansoy imar planı konusunda ise dikkatli davranılması gerektiği görüşünü paylaştı ve Hükümeti konuya ilişkin ciddiyetsizlikle suçladı.

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe de imar Planı ve Hükümetin tutumuyla ilgili güncel konuşma yaptı.
Özdenefe sürece ilişkin görüş ve eleştirilerini paylaştı.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars da kürsüye çıkarak eleştirileri yanıtladı.

Baybars, yapılanların ve yapılmakta olanların göz ardı edildiğini kaydetti ve “samimiyeti de tartışmak gerekiyor”dedi.

İmar planınına verdikleri önemin altını çizen Baybars, “Yaptığımız planın ve sürecin arkasındayız. Ortada eleştirilerde her aldığı gibi bir kaos ve belirsizlik yoktur” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Baybars, imar planı konusunun Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısında yeniden değerlendirileceğini de vurguladı.

Editör: TE Bilisim