Festival bir ay boyunca Bellapais Manastırı’nda 12 farklı konser etkinliğine ev sahipliği yapacak. Tüm konserler saat 20.30’da başlayacak
Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği tarafından yapılan açıklamaya göre,12 Mayıs’a kadar sürecek festivalde açılış konseri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu’nun 11 Nisan’da davetiyeli ve 12 Nisan'da ise halka açık ve ücretsiz olarak vereceği konserler ile gerçekleştirilecek.
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu şef Fatih Erdoğdu ve şef Murat Menket yönetiminde ünlü piyanist Hakan Ali Toker’in solist olarak katılımı ile G. Gershwin’in piyano ve orkestra için Rhapsody in Blue, Beethoven’in Egmond Uvertürü, U.C. Erkin’in Köçekçe Rapsodisi’nin de yer alacağı bir program sunacak.


20 NİSAN’DA GÜLSİN ONAY RESİTAL VERECEK

Festival, 20 Nisan Cuma akşamı dünyaca ünlü piyanist Gülsin Onay’ın resitali ile devam edecek. TC Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın Telsim Vodafone’un katkıları ile sunacağı resitalde Beethoven’in Patetique Sonatı, Chopin’in Ballade No.3, Nocturne Op.48 gibi eserler yer alacak.
14. Uluslararası Bellapais İlkbahar Müzik Festivali, Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği organizasyonunda Cumhurbaşkanlığı, TC Lefkoşa Büyükelçiliği, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Kültür Dairesi Müdürlüğü işbirliğinde ve Telsim Vodafone ve Deniz Plaza ana sponsorluğunda, Rocks Hotel, Bellapais Gardens, Merit Park Hotel ve Kybele Turizm Ltd in katkılarıyla gerçekleştiriliyor. Ayrıca Telsim Vodafone festivalin iletişim sponsorluğunu da üstleniyor.

Editör: TE Bilisim