UBP ve CTP’nin ardından Tatar, bugün HP ile de görüştü. 
Tatar, HP Genel Başkanı Yenal Senin ve HP Genel Sekreteri Jale Refik Rogers’i saat 15.30’da kabul etti. Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrasında Genel Başkan Senin, basına kısa bir açıklama yaptı.
Ersin Tatar’ın davetiyle koalisyon görüşmeleri kapsamında Cumhurbaşkanlığında olduklarını, değerlendirme yaptıklarını ifade eden Senin, görüşlerini Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a aktardıklarını belirtti.
Senin, “Sayın Tatar herhangi bir yönelimden bahsetmedi, yarın 3 siyasi partinin başkanıyla görüştükten sonra bir karar vereceğini söyledi. Çok fazla detaya inmedik. Ülke gündemiyle ilgili bir değerlendirme de yaparak görüşmeyi tamamladık” dedi. 
Cumhurbaşkanı Tatar’ın yarın vereceği karar üzerine parti içinde değerlendirmelere devam edeceklerini kaydeden Yenal Senin, bundan sonraki süreçte izleyecekleri yolu da kamuoyuna duyuracaklarını belirtti.
Tatar bugün UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile de bir araya gelmişti. Ersin Tatar yarın saat 11.30’da TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 12.00’de DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, 12.30’da da YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ile bir araya gelecek.
2 Mayıs 2019 tarihinde kurulan UBP-HP koalisyon hükümeti 6 Ekim 2020’de HP’nin koalisyondan çekilmesiyle bozulmuştu.  
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hükümeti kurma görevini Cumhuriyet Meclisi’nde 20 milletvekili olan UBP’ye, sonra da 12 milletvekili olan CTP’ye verdi.
UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner de CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da koalisyon görüşmelerinden sonuç alamadı ve görevi Cumhurbaşkanına iade etti.
UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı seçilmesiyle 49 milletvekili kalan Cumhuriyet Meclisi’nde UBP 20, CTP 12, HP 9, TDP ve DP 3’er YDP ise 2 milletvekiliyle temsil ediliyor.
(RÇ/HÖ)
Haber: Rahme Çiftçioğlu
Fotoğraf: Erol Uysal 

Editör: TE Bilisim