Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı ile Girne Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince Girne’de turizm enformasyon kiosku oluşturulması için çalışmalar başladı.

Girne’de Baldöken Mezarlığı’ndaki otoparkın batı cephesi ile Girne Belediyesi arasında kalan ve Osmanlı dönemine ait mezarların da bulunduğu yeşil alanda yapılması planlanan turizm enformasyon kiosku çok yönlü olarak tasarlanıyor.
Turizm enformasyon kiosku oluşturulmasına yönelik imzalanan protokol çerçevesinde Girne Belediyesi’nce hazırlaması ön görülen kiosk projesi ile ilgili avan proje çalışmalarını Girne Belediyesi danışmanlarından Yüksek Mimar AliYapıcıoğlu dün Bakan Harmancı’ya sundu.

Söz konusu ihale dosyasının Girne Belediyesi tarafından hazırlanması ve ihaleye çıkılması sonrasında Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı konu yatırımın maddi giderlerini karşılayarak ülkemize ilk kez bir turizm enformasyon kiosku kazandırılmış olacak.

Turistlere hem görsel hem de sözel rehberlik ve enformasyon hizmeti vermesi planlanan kiosk, broşür harita ve turistik rehber kitaplarını da bünyesinde bulunduracak.
Harmancı, turizmin başkenti kabul edilen Girne’ye bu kısa sürede çok güzel bir işbirliği örneği göstererek kiosku kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Girne Belediye Başkanı Sümer Aygın’la uyumlu bir dönem geçirdiklerinin altını çizdi.

Girne’nin en önemli sorunlarından biri olan katı atık transfer merkezinin yerini tesbit edip belediyeye kazandırılması ve son olarak bu kiosk’un projelendirme aşamasına gelmesinin göreve gelirken belediye ile koydukları hedeflere ulaşılması anlamına geldiğini belirterek, başlatılan projelerin tamamlanması temennisinde bulundu.
 
Editör: TE Bilisim