Yarışmaya, Değirmenlik İlkokulu, Paşaköy Eşref Bitlis İlkokulu, Dikmen İlkokulu, Bortancı Fikri Karayel İlkokulu ve Yenierenköy İlkokulu öğrencileri katılıyor.

Yarışmayı Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Kadri Fellahoğlu, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, daire müdürleri, öğrenciler, öğretmenler, veliler izliyor.

AVCI: “EĞİTİM PARKI ÜLKENİN ONUR KAYNAĞI”

TKÖD Başkanı Mehmet Avcı, yarışmayı her yıl geleneksel olarak düzenlediklerini, Trafik Eğitim Parkı’nda eğitim alan öğrencilerin yarışmaya katıldıklarını ifade etti.

Avcı, “Trafik Eğitim Parkı üç yıl önce hizmete girdi. Ülkenin onur kaynağıdır. Öğrenciler parkta yaklaşık 90 dakika süren eğitimler alıyor” dedi.

Eğitim parkında bugüne kadar 29 bin 720 ilkokul öğrencisinin eğitim gördüğünü kaydeden Avcı, üç eğitmenin hizmet verdiğini belirtti.

Mehmet Avcı, Trafik Eğitim Parkı’ndaki faaliyetler hakkında bilgi aktardı ve ikinci park ile Trafik Eğitim Konferans Salonu inşasının da gündemde olduğunu söyledi.

Trafik eğitimine verilen önemin arttığına işaret eden Avcı, “Her çocuğun eğitimden geçmesi, anne ve babalarını da eğitmeleri hedefimiz var” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim