Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP-BG) ve Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) yetkililerinin söylemde başka, icraatta başka davrandıklarını savundu.

TDP Genel Başkanı Özyiğit, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ve Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) mağdurları konusunda hükümet ortaklarının söylemlerde bulunmalarına karşın bu konularda adım atmayarak “iki yüzlü” davrandıklarını iddia etti.

CTP-BG’nin hükümette bulunduğu bir yıl içerisinde vaatten öteye icraat yapmadığını iddia eden Özyiğit, “Eğer muhalefette başka, hükümette başka davranırsanız, bu halk size nasıl güvensin” ifadelerini kullandı.
TDP Basın Bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada hükümet ortaklarına eleştirilerde bulunan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası konusunda CTP-BG’nin tavrının emek düşmanlığı olduğunu öne sürdü.

KTHY mağdurlarına destek belirten Özyiğit, sorunun ivedi çözümü ve çalışanların mağduriyetinin giderilmesi konusunda hükümete çağrıda bulundu.

KTHY’nin, “bilerek ve isteyerek batırıldığını ve peş keş çekildiğini” savunan Özyiğit, CTP-BG ve DP-UG hükümetinin CAS konusunda en başından beri gerekeni yapmadığını ve yanlışlarla dolu bir süreç yaşandığını ileri sürdü.

Geçmiş UBP hükümetinin, halka rağmen icraat yapmaya çalıştığını, günün sonunda sandıkta dersini aldığını belirten Özyiğit; “Halk, CTP ile DP’ye UBP’nin halka rağmen çıkardığı yasaları devam ettirsin ve çalışanları mağdur etsin diye onay vermedi. CTP ile DP’li yetkililer eğer samimiyseler, bunu tutumlarıyla göstersinler, bir an evvel yanlışlarından dönsünler” dedi.

34 örgütün oluşturduğu Göç Yasasına Dur De İnisiyatifi’nin başlattığı mücadeleye tam destek verdiklerini belirten Özyiğit, yasaya en başından beri karşı olduklarını geçmişte ne söyledilerse bugün de aynısını söylemekte olduklarını, yasaya karşı her türlü mücadeleye aktif destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. 
Editör: TE Bilisim