Lefkoşa’da önceki akşam ilginç bir tecavüz olayı meydana geldi. İddiaya göre 37 yaşındaki M.Ö isimli kadın eski erkek arkadaşları Murat Selim Torun ve Şener Gezeroğlu tarafından 2 saat arayla tecavüze uğradı. M.Ö’nün her iki zanlının konuşmak banesiyle kendisini aradıklarını, iki zanlıyı aracına aldığı öne sürüldü ve tecavüze uğradığına dair ifade verdiği öğrenildi. Öte yandan M.Ö’nün Şener Gezeroğlu’nun kendisini tecavüz ettiği esnada İldem Yarkıner ile Şükrü Gezeroğlu olayı gördüğünü ancak engel olmadığını iler sürdüğü belirtildi. Polis M.Ö’nün şikayeti üzerine Murat Selim Torun işe Şener Gezeroğlu’nu ‘’Cinsel Tecavüz’’ İlkem Yarkıner ve Şükrü Gezeroğlu’nu da ağır bir suçu önlemede ihmal ve suçu örtme suçlamalarından gözaltına alındı. M.Ö’nün iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılar tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı yürüten polis mahkemede şu iddiaları ortaya koydu. Polis, 11 Ağustos saat 18.30 sıralarında Metehan Alayköy yolunun 100 metre güneyinde bulunan boş arazi içerisinde zanlı Murat Selim Torun’un M.Ö’ye araç içerisinde tecavüz ettiğini söyledi. Polis ilk tecavüzden 2 saat sonra zanlı Şener Gezeroğlu’nun da yine aynı tarihte aynı bölgenin 500 metre batısında konuşmak için aracına aldığı M.Ö’ye tecavüz ettiğini dile getirdi.

ENGEL OLAMADILAR

Polis, Zanlıları İldem Yarkıner ile Şükrü Gezeroğlu’nun da M.Ö’ye zanlı Şener Gezeroğlu’nun tecavüz ettğini bile bile engel olmadıklarını ve ağır suçu önlemekte ihmalkar davrandıklarını ifade etti. Polis olay yerinde Yapılan incelemede M.Ö’ye ait kadın iç çamaşırı, telefon şarj aleti bulduklarını açıkladı. Zanlı Şener Gezeroğlu’nun gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, olayla ilgili soruşturma başlattıklarını belirterek dört zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

İKİ KİŞİ DE ARANIYOR

Mahkeme soruşturma amaçlı zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verirken, 2 saat arayla gerçekleştiği iddia edilen tecavüz olayı polis tarafından soruşturulacağı, olayla ilgili 2 kişinin arandığını açıklandı.
(STAR KIBRIS)

Editör: TE Bilisim