Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iki madenciye “ikinci başyukarı” olarak tabir edilen bölgeye yakın bir yerde ulaşıldığını açıkladı.
Faciadan 10 gün sonra madende iki işçinin cansız bedenlerine ulaşıldığı haberini Bakan Taner Yıldız maden ocağındaki basın koordinasyon merkezinde yaptığı açıklama ile duyurdu. İşçilerin bulunduğu bölge için “tahmin ettiğimiz yerlerden bir tanesi“ diyen Yıldız, madenden kurtulan işçilerin yemek yedikleri bölümlerden biri olarak tarif ettikleri “başyukarı” olarak adlandırılan bölgede çalışmaların yoğunlaştırıldığını söyledi. “İkinci başyukarı” olarak adlandırılan bölgeye yakın bir yerde bulunan 35 metrelik girdide yapılan çalışma sonucunda 2 maden işçisinin cansız bedenine ulaşıldı. İşçilerin cansız bedenleri, yaklaşık 2.5 saatlik çalışmanın ardından madenden çıkartılarak iki ambulansla Ermenek Devlet Hastanesi’ne götürüldü.+

Tespit için DNA testi

Ulaşılan madencilerin kimliğinin tespit edilmesi için DNA testi yapılacak. Bu kapsamda madende mahsur kalan 18 maden işçisinin ailelerinden önceden tespit edilen 24 kişiden DNA örnekleri alınacak.
Yıldız, maden içindeki çalışmalarda sorunların yaşandığını belirterek, “Bu arada metan gazı seviyesinde bir miktar yükselme oldu ve emniyet açısından “nefeslik”te bulunan arkadaşlarımızı geçici bir süreliğine dışarı çıkardık. Yalnızca oksijen gazı maskeli arkadaşlar tahlisiye ekiplerini oluşturacaklar” dedi.
Bakan Yıldız’ın açıklamasının ardından, işçi yakınları maden ocağına ve Ermenek Devlet Hastanesi’ne geldi. Bazı işçi yakınlarının ocağı tepeden gören noktalara çıkarak gelişmeleri takip ettiği görüldü. 
Editör: TE Bilisim