Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs’ta iki halkın barış ve huzur içerisinde yaşayabileceği bir anlaşma için çabaladıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu sabah, Genç Mücahitler Derneği’nin davetlisi olarak KKTC’de bulunan Ziya Güleroğlu başkanlığındaki Kıbrıs ve Kore Gaziler Derneği Reyhanlı Şubesi heyetini kabul etti.

Ziya Güleroğlu, Türkiye’den Kıbrıs Türk halkına selam getirdiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun dik duruşunun kendilerini gururlandırdığını ifade etti.

Güleroğlu, “Biz 20 yaşlarında gençler olarak o zaman Kıbrıs’ta bıraktığımız bayrağa sahip çıkan sizleri görmek bizi gururlandırıyor” dedi.
Mücahit ruhunun gençlerde devam etmesi gerektiğini kaydeden Güleroğlu, bunun Kıbrıs Türkü’nün teminatı olacağını ifade etti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Eroğlu ise, Kıbrıs’ta Mücahit ile Mehmetçiğin kader birliği yaptığını, 1974’deki TC hükümetinin aldığı kararla gerçekleşen Barış Harekatı’nın ardından Kıbrıs Türkü’nün bu topraklarda devlet kurduğunu hatırlattı.

Eroğlu, “Sizler de bu devletin mimarlarısınız” dedi.

Kıbrıs’ta müzakerelerin sürdüğünü, Rum komşular ile bir çatı kurup yan yana yaşanabilir mi buna baktıklarını kaydeden Eroğlu, Rum tarafının AB ve BM üyesi olarak bunu isteyip istemediğine karar vermesi gerektiğini söyledi.

Kıbrıs sorununun Rumların iddia ettiği gibi 1974’de değil 1950’lerde başladığına dikkat çeken Eroğlu, Barış Harekatı’nın Kıbrıs Türkü’ne yaşam hakkı tanımak için yapıldığını belirtti.

Aradan geçen 40 yılda KKTC’nin kurulduğunu ancak Kıbrıs Türkü’nün hep barış elini havada tuttuğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Bu bir zaafiyet değil. İki halkın barış içinde yan yana yaşama arzusu” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının Kıbrıs Türkleri’ni azınlık olarak görmesi ve haklarını vermek istememesi halinde anlaşma olamayacağını söyledi.
Eroğlu, iki halkın barış ve huzur içinde yaşayacağı bir anlaşma için çabaladıklarını kaydetti.

Kabulde Güleroğlu, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na anı plaketi takdim etti.  
Editör: TE Bilisim