Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Mehmetçik Şubesi’nden verilen bilgiye göre, “Bölgenin yöresel el sanatları ve kültürünü yaşamak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak” amacıyla Mehmetçik Belediye Parkı’nda düzenlenecek III. Eko Gün’ün açılışı saat 11.00’de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından gerçekleştirilecek.

Açılışın ardından stantlar gezilecek. Gün boyu devam edecek etkinlikte Kıbrıslı sanatçılar Soyhan Bilgeeer, Bahar Gökhan ve Ayhan Başkal’ın konserleri ile Kemal Deveci’nin mani ve flüt dinletisi yer alacak.

Mehmetçik Kültür ve Dayanışma Derneği Halk Dansları, Değirmenlik Halk Dansları ve Yenierenköy Belediyesi Halk Dansları ekiplerinin gösteriler sunacağı Eko Gün’de, tombala gibi çeşitli eğlenceler de düzenlenecek.

Kıbrıs Türk Klasik Otomobil Derneği, Wolksvagen Sevenler Kulübü ve Bisiklet Evi üyeleri de etkinliğin konukları arasında yer alacak.

Etkinlikte kurulan stantlarda Kıbrıs ve yöresel yemek kültürüne ait ekmek, çörek, zeytinli, hellimli, börek, katmer, dilihti, pilavuna, şinobitta, bulgur köftesi, el makarnası sucuk, zivaniya, şarap, zeytinyağı, pekmez ve asma yaprağı gibi yiyeceklerin satışı yapılacak.

Etkinlik hakkında daha ayrıntılı bilginin 05338689068; 8602518 ve 05488501971 numaralı telefonlardan alınabileceği belirtildi. 
Editör: TE Bilisim