Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması Sergisi, Kültür Dairesi’nin himayelerinde cumartesi günü açılıyor.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, serginin açılışı saat 18.30’da Girne Halk Kütüphanesi Sergi Salonu’nda yapılacak ve 20 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

Proje koordinatörlüğü ve küratörlüğünü Kıbrıslı Türk Ressam İpek Denizli Karagöz’ün yürüttüğü II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması, Etkileşimli Drama Derneği’nin işbirliğinde ve Girne Belediyesi’nin desteğinde gerçekleştiriliyor.

KKTC’den Bedia Kale, Nilgün Güney, Bahar Çıralı, İpek Denizli Karagöz ve Zühre Özkaraman’ın yer alacağı sanat buluşmasına, Belçika’dan Carla Ferilli, Bosna’dan Meliha Teparic, Slovenya’dan Agata Povlovec, Hindistan’dan Poonam Chandrika Tyagi, Türkiye’den Emine Tokmakkaya ile Şefkat İşlegen ve Ukrayna’dan da Nataliya Tarnay ve Anton Ryzhykh olmak üzere toplam 13 sanatçı katılacak.

Bu arada “Sanatın ve kültürün uluslararası boyutlara taşınması, kadının ve sanatın toplumdaki yerinin bir kez daha görülmesi” amacıyla gerçekleştirilen ve birçok etkinliğin düzenlendiği sanat buluşması kapsamında sanatçılar Oğuz Veli Ortaokulu öğrencileri ile birlikte oyunlar oynayıp duvar resmi yaptı.

II. Uluslararası Kadın Sanatçılar Sanat Buluşması’nda yer alan sanatçılar, hazırlanan program çerçevesinde bugün Kültür Dairesi’ne bağlı Girne Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen sohbet etkinliğinde, Orkestra ve Koro Şefi Aytaç Çağın ile müzik sanatçıları Şerif Çağın, Ünal Gencebay ve Ümran Kavaz ile Kıbrıs Türk yazar ve şairlerini temsilen Dervişe Güneyyelikutlu ve Etkileşimli Drama Derneği Liderleri ile bir araya geldi. 
Editör: TE Bilisim