İskele Belediyesi, 2010-2014 stratejik plan ve projeleri kapsamındaki önemli bir yatırımı daha hayata geçiriyor. İhalesi sonuçlandırılan İskele Gençlik Merkezi (İGEM) projesi ile, İskele ve bölge köylerindeki gençliği kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek ve sosyal- kültürel- sportif etkinliklere yönlendirebilmek hedefleniyor. Bölge gençliğinin bir çatı altında örgütlenmesini sağlayacak ve aralarındaki iletişimin-işbirliğinin artırılmasını da hedefleyen proje, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti mali desteği ve İskele Belediyesi öz kaynaklarından finanse ediliyor. Kurum tarafından çıkılan ihale ile sonuçlandırılan sözleşmeye, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ve optimum teklifi veren Oran Construction Ltd. direktörü Olsan Oran imza koydu.
İskele Gençlik Merkezi (İGEM); 2013 yılı itibariyle Kuzey Kıbrıs’ta gençlere yönelik belediyeler tarafından yürütülen en büyük ve en kapsamlı proje olması açısından dikkat çekiyor. İGEM’in, İskele Belediyesi bünyesinde ve/veya dernekler tarafından yürütülen halk dansları, satranç, müzik eğitimi çalışmaları, masa tenisi, bilardo, darts vs. gibi etkinliklerin koordinasyonu ve planlaması için bir çekim merkezi oluşturması hedefleniyor.
İskele bölgesinde sosyal alt yapının güçlendirilmesi için büyük önem taşıyan proje, yirmi dönümlük bir arazi üzerine uygulanıyor. İskele Belediyesi Proje Yönetim Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, toplam 2,018,500 TL’ye (İki milyon on sekiz bin beş yüz Türk Lirası) mal olacak ve sekiz ayda tamamlanması hedeflenen proje kapsamında; İgem Binası yapımı, kent parkı yeşil alan ve rekreasyon alanı düzenleme çalışmaları, yol-otopark alt yapı işleri, jeneratör-trafo odası yapımı ve 120m3 b/arme su deposu yapımının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
1100 m2 kapalı ve 1000m2 (membran örtü sistemli) açık teras alandan oluşan İskele Gençlik Merkezi’nin içerisinde; 350 m2 çok amaçlı çalışma salonu ve soyunma odaları, 131 kişi kapasiteli amfi tiyatro, 100 m2 sergi alanı, kulüplere ait çalışma ofisleri, kafe, dinlenme ve oturma alanları, bilardo-masa tenisi-darts-müzik eğitim salonu-satranç salonu bulunmaktadır.

Başkan Orun

İGEM konusunda bir açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, gençlere yönelik böylesine hayati öneme sahip bir projeyi gerçekleştirmekten büyük onur duyduklarını ifade etti. İskele Belediyesi’nin yürütmekte olduğu çalışmaların insan merkezli olduğuna işaret eden Orun, halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi için stratejik projeleri planlı bir şekilde uygulamaya koyduklarını ifade etti. Kurumun hayata geçirmekte olduğu tüm projelerin, kamuoyunda oluşan talepler ve görüşler doğrultusunda Belediye Meclisi’nde yakalanan uzlaşı ile ortaya konduğuna vurgu yapan Orun, İskele’yi Kuzey Kıbrıs’ın en iyi yaşam kalitesine sahip kenti yapmayı hedeflediklerini söyledi. İGEM’in hayata geçmesinde büyük katkı koyan Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti Başkanı’na ve değerli mensuplarına da teşekkür eden Orun, geleceğe verdikleri önemin gereği gençlere yönelik yatırımların hayat bulduğuna işaret etti. İhaleyi kazanan Oran Construction Ltd. direktörü ve çalışanlarını da kutlayan Başkan Orun, İskele Belediyesi için prestij binası olacak İGEM binasının başarılı bir şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.
Bu vesile ile tüm babaların ‘Babalar Günü’nü’ de kutlayan Başkan Orun, aileleri ile birlikte sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir yaşam diledi.
Editör: TE Bilisim