Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Asım İdris, ülke eğitimi adına yapılacak çalışmalarda sendikalarla işbirliği yapmak ve sendikalarla bakanlık arasında köprü kurarak ilişkileri normalleştirmek istediklerini söyledi.

Bakan Asım İdris, görevinin ilk gününde önce Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Güven Varoğlu ile ardından da Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, sendika temsilcilerine görüşmeye katılmayı kabul ettikleri için teşekkür eden İdris, Bakanlık ile öğretmenler arasında bir kavganın söz konusu olamayacağını, atılacak adımlara istişare edilerek karar verileceğini belirtti.

ÖĞRETMENİN İMAJI ZEDELENMEYECEK

Eğitimde bir takım sıkıntılar yaşandığının bilincinde olduğunu dile getiren İdris, geçmiş dönemlerde öğretmenlerin imajının zedelendiğini, ancak kendilerinin öğretmenlerin değerini bilerek ve gerekli saygıyı göstererek hareket edeceklerini anlattı.

İdris, görevde olacağı süre içerisinde sendikalarla gerekli bilgi alışverişi içinde olacağını ekledi.

VAROĞLU: “YENİ BAKANA BAŞARILAR DİLERİZ”

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Başkanı Güven Varoğlu, kabulde yaptığı konuşmada, daveti için Asım İdris’e teşekkür etti.

Varoğlu, Asım İdris’in kısa bir süreliğine olsa da sıkıntılı bir dönemde göreve geldiğini ifade ederek, okullarda yaşanan sıkıntıların yeni dönem öncesinde çözülmesi için işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

GÖKÇEBEL: “İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel de yeni Bakan Asım İdris’in ilk olarak kendileriyle görüşmek istemesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İdris’in göreve kısa süreliğine geldiğinin bilincinde olduklarını ve yapacaklarının sınırlı olduğunu bildiklerini ifade eden İdris, “Ancak eğitimde durmak söz konusu değildir” dedi.

Gökçebel, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Bakanı İdris’in göreve okulların açılışının hazırlık döneminde geldiğine işaret ederek, “Okullar her yıl ne yazık ki sorunsuz açılmıyor. Bu da hükümet edenlerin suçu” diye konuştu.

Okullarda öğretmen eksikliğinden tamirata, elektrik ve telefon borcuna kadar pek çok sorunun bulunduğunu aktaran Gökçebel, böylesine sıkıntıların yaşandığı bir dönemde, İdris’e yardımcı olmaya ve işbirliğine hazır olduklarını kaydetti.

KTOEÖS ile Bakanlık arasında hiçbir zaman kişisel bir kavganın söz konusu olmadığını iddia eden Gökçebel, okullarda yaşanan sorunların kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. 
Editör: TE Bilisim