Cumhuriyet Meclisi İdari ve Sosyal İşler Komitesi “Dışişleri Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ve “Yurt Dışında Görev Yapan Personelin Kadroları ve Dış Görev Ödenekleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nı onayladı.

“Dışişleri Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) (Değişiklik) Yasa Tasarısı”, Dışişleri Dairesi’nde yaşanan sıkıntıları aşmak ve gerek siyasi gerekse fiili etkinliğini artırmak,  ülkenin özel şartları da dikkate alınarak güncel uluslararası konjonktüre en uyumlu hale getirmek için gerekli düzenlemeleri içeriyor.

Meclisten yapılan açıklamaya göre, İdari ve Sosyal İşler Komitesi toplantısı, UBP Güzelyurt Milletvekili Komite Başkanı Türkay Tokel başkanlığında, UBP Güzelyurt Milletvekili Kemal Dürüst, UBP Girne Milletvekili Necdet Numan ve CTP-BG Girne Milletvekili Abbas Sınay’ın katılımı ile yapıldı.

Komite toplantısına, Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Dışişleri Bakanlığı’ndan Ayda Soylu, Zeynep Denner, Anıl Sonuç, Personel Dairesi’nden Ümral Tözün, Nahide Kayan Eraslan, Maliye Bakanlığı’ndan Niğar Keleş ve Bilal Soygür da katıldı.

İdari ve Sosyal İşler Komitesi toplantısına ayrıca UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy da katılarak konu ile ilgili düşüncelerini aktardı.

Editör: TE Bilisim