Bakanlar Kurulu toplantısının tamamlanmasının ardından basın açıklaması yapan Başbakan Ersan Saner, bu sabah döndüğü Türkiye ziyaretini değerlendirdi.

Başbakan Saner, Türkiye’de gündeme getirmiş olduğu KKTC’nin serbest bölge olması konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından destek görmesinin kendisini memnun ettiğini de belirtti.

Koronavirüs aşılama süreci hakkında da konuşan Başbakan Saner, Türkiye’den 543 bin doz aşı geldiğini ifade etti ve halka aşılanma konusunda çağrı yaptı.

Saner, “Aşılama oranının yüzde 53 seviyesinde bulunması beni üzmektedir. Önümüz kış... Sağlık sistemimizin çökmemesi için birbirimize yardım etmeliyiz” dedi.

KKTC ile Türkiye arasında imzalanan Ekonomik İşbirliği protokol çerçevesinde yapılması planlanan 500 yataklı Devlet Hastanesi projesiyle ilgili de konuşan Başbakan Saner, çalışmaların hızlı bir şekilde ilerlediğini ifade etti ve 15 Kasım’da hastanenin temelinin atılmasını hedeflediklerini vurguladı.

"BİZ YAPTIKLARIMIZI HALK İLE PAYLAŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Temeli 20 Temmuz tarihinde atılan E-Devlet Binası Projesininde hızlı bir şekilde ilerlediğine işaret eden Başbakan Saner, akabinde E-Kapı hizmeti ile kararlı bir şekilde ilerlendiğine dikkat çekti.

Başbakan Ersan Saner, 8 buçuk ay içerisinde ortaya koymuş oldukları icraatları dile getirmelerinden muhalefetin rahatsız olduğunu da belirterek, “Biz yaptıklarımızı halk ile paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HEDEF KASIM AYI

Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen suyun Güzelyurt ovasında tarım alanında kullanılması için gerekli koşullarında yaratıldığını vurgulayan Başbakan Saner, hedefin ise Kasım ayı olduğunu belirtti.

GÜZELYURT - LEFKE VE DEĞİRMENLİK - ÇATALKÖY YOLLARININ İHALESİNE BAŞLANACAK

Haziran ayında ülkenin şantiye alanına döneceğini söylediklerini hatırlatan Başbakan Saner, “İskele-Bafra yolunda çalışmaların devam ettiğini, Güzelyurt – Lefke ve Değirmenlik – Çatalköy yollarının ise ihalesine başlanacağını duyurdu.

TATAR'A DESTEK...

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın New York’ta bulunmasına da işaret eden Saner, “Cumhurbaşkanımıza savunduğu tezlerde tam destek verdiğimizi belirtmek istiyorum” diye konuştu.

DOĞU AKDENİZ

Doğu Akdeniz ile Kapalı Maraş’a da değinen Başbakan Saner, “Sayın Fuat Oktay ile yapmış olduğum görüşmelerde KKTC’nin Doğu Akdeniz’de yapması geeken ne varsa yapacağını ve hazır olduğunu ilettim. Ezber bozan Kapalı Maraş açılımı ise uluslararası hukuka uygun bir şekilde devam edecek” dedi.

"TAHLİLLERE RAĞMEN HALA SIKINTI YARATMAK ADINA YAPILAN AÇIKLAMALARI KINIYORUM"

Yaklaşık 7 saat süren Bakanlar Kurulundaki toplantının içeriği hakkında da bilgi veren Saner, ülkenin genel konularını değerlendirdiklerini bildirdi.

Teknecik Elektrik Santrali’ne gelen akaryakıtın kalitesi kapsamında ülkede ‘kaos’ ortamı yaratıldığını da belirten Ersan Saner, “Haksız yere yaratılan bu kaos ortamını gördüğüme üzüldüm... Gözümü kırpmadan, ikinci bir noktada tahlil edilmesi için gerekli talimatı verdim. Sivil toplum örgütleri tarafından acımasız bir şekilde yapılan eleştirileri üzülerek gözlemledim. Ortaya çıkan sonuç çok nettir. Bütün bu tahlillere rağmen halen daha sıkıntı yaratmak adına yapılan açıklamaları hayretle karşılıyorum, esefle kınıyorum. Herkesin sağlığından biz sorumluyuz. Hiç kimsenin endişesi olmamalı” şeklinde konuştu.

"BUGÜNDEN İTİBAREN SAHAYA İNİP İCRAATLARIMIZI HALK İLE PAYLAŞACAĞIM"

Başbakan Ersan Saner, muhalefete işaret ederek, “İcraatlarımızdan bahsetmemizden hoşlanmıyorlar ama bugünden itibaren sahaya inip bire bir halkımızla paylaşacağım. Özellikle 3 yıl önce okullar açılırken kitap defter dağıtamayan yönetimler, 4 yeni okul toplamda 9 birim okul açılışlarımızı en az bizim kadar memnuniyetle izliyorlardır. Bizler kitap dağıtamayan yönetimlere okul yaparak cevap vermeye devam edeceğiz” dedi. Saner, yeni bir meslek lisesi müjdesi de vererek, EVKAF tarafından İskele bölgesine yapılan koleje de işaret etti.

“Muhalefet bunlar benden daha iyi sayar diye düşünüyorum” diyen Saner, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne yeni bir anjiyo merkezinin kazandırılacağını da ifade ederek, ihale sürecenin sürdüğünü vurguladı.

Öte yandan Alsancak-Güzelyalı yolunun projesinin tamamlandığını ve şartnamesinin hazırlandığını vurgulayan Saner, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Maliye Bakanlığın’dan blokesini istediğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi