Arkeologlar, Hz. İsa'nın Kudüs'te bulunan mezarının üzerindeki mermerleri kaldırarak plakaların altında kalan kalıntıları inceleyecek.

Bilimadamları, Hz. İsa'nın gömülü olduğu düşünülen yeri yüzyıllar sonra ilk kez açıyor. Kudüs'te bulunan mezarın, 1555 yılında mermerlerle kaplandığı tahmin ediliyor.
National Geographic'e göre, yıllardır konu üzerinde çalışan arkeologlar, mezar üzerindeki plaka ve mermerleri çıkartarak, İsa'nın kayalardan yapılmış, orjinal mezarına ulaşmaya çalışacak. Bu yolla Hz. İsa'nın nasıl ve nerede gömüldüğünün anlaşılması hedefleniyor.
Çalışmalarda yer alan arkeologlardan Fredrik Hiebert yaptığı açıklamada, mermerin altından çıkan dolgu tabakasını incelediklerini belirtirken; "Mezarın etrafındaki mermeri çektiğimiz zaman, altındaki dolgu tabakasının miktarıyla şaşkına döndük. Bu uzun bir bilimsel araştırma olacak fakat sonunda inanışa göre Hz. İsa'nın gömüldüğü kayalara ulaşabileceğiz." dedi.
Hristiyan inanışına göre Hz. İsa, Romalılar tarafından çarmıha gerildikten sonra bir mağarada kireçtaşından yontulan bir mezara gömülmüştü. İnanışa göre, gömülüşünden üç gün sonra Hz. İsa'nın mezarına giden bir kadın, kalıntıları bulamadı. Bu nedenle Hz. İsa'nın göğe yükseldiğine inanılıyor.
Kudüs'te yürütülen çalışmayı Akropolis ve Ayasofya'nın resterasyonunu da üstlenen, Atina Teknik Üniversitesi'nden bir grup bilimadamı yürütüyor. Mezarın içerisinde bulunduğu yapının restore edilmesini de hedefleyen projeye Edicule adı veriliyor. 4 milyon dolar bütçeli projenin bir bölümünü Ürdün Kralı Abdullah tarafından karşılanıyor.
HABERTURK.COM
Editör: TE Bilisim