Doğan Haber Ajansı'nın 'Şeyh Nazım Öldü' haberini aboneleriyle paylaşmasından sonra Türkiye'nin önde gelen gazeteleri Hürriyet ve Milliyet haberi internet sitelerinden manşetten verdi.
Haberde şöyle denildi:
"Birçok ülkede müritleri bulunan Nakşibendi tarikatı lideri Şeyh Nazım Kıbrısi'nin yaşamını yitirdiği bildirildi.

DHA'nın haberine göre, akciğer ve böbrek yetmezliği teşhisiyle Yakın Doğu Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören 92 yaşındaki Şeyh Nazım Kıbrısi, bu sabah hayatını kaybetti.

Hürriyet'e konuşan hastane kaynakları ise Kıbrısi'nin öldüğünü doğrulamadı.

YERİNE OĞLU GEÇECEK
Güney
Kıbrıs’ın Larnaka kentinde 21 Nisan 1922’da doğan Şeyh Muhammed Nazım Adil Kıbrısi, mutasavvıf ve Nakşibendi tarikatının önde gelen isimlerindendi. 1940`larda İstanbul Üniversitesi kimya bölümünde yüksek eğitim alan Kıbrısi, öğrencilik yıllarında Nakşibendi Şeyhi Süleyman Erzurumi'ye bağlandı. Bir süre sonra şeyhinin izniyle Şam'a giderek Şeyh Abdullah Dağıstani'nin talebesi oldu. Dağıstani’nin 1973’te ölmesinin ardından yerine geçti. Nazım Kıbrısi, 2011’de kendinden sonra silsileyi oğlu Mehmet Adil’in devam ettireceğini ilan etti. Evli ve dört çocuk sahibi olan Şeyh Nazım Kıbrısi; Türkçe, Arapça, İngilizce ve Yunanca biliyordu..." 
YDÜ HASTANESİ YALANLADI
Bu arada YDÜ Hastanesi ölüm haberini yalanlayarak Şeyh Nazım'ın ölmediğini ancak hayati tehlikenin devam ettiğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim