Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu, yıllarca mücadele ederek elde ettikleri hakları masa başında teslim etmeyeceklerini belirtti.

Yakup Latifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Maliye Bakanı Ersin Tatar’ın, Kamu-İş Sendikasının Kıdem Tazminatının kaldırılmasını engellemek için başlattığı mücadelenin önüne geçmek için çaba içine girdiğini savundu.

“Sayın Bakan Türkiye Hükümeti yetkilileri ile imzaladıkları ve Kıdem Tazminatının kaldırılacağı yazılı protokola değinmeden bizdeki yasaları ileri sürmekte ve Sosyal Güvenlik Yasası’na göre kademeli olarak Kıdem Tazminatının kaldırılması gerektiğini söylemektedir” diyen Latifoğlu şöyle devam etti:

“Daha Sosyal Güvenlik Yasası ve Toplu İş Sözleşmesi arasındaki amaç farkının ne olduğunu anlamamış olanlara hatırlatmak isteriz ki Sosyal Güvenliğin amacı işsiz kalanlar ile emekliye çıkanların haklarını düzenlemek; Toplu İş Sözleşmesi’nin amacı ise kişilerin çalışma hayatındaki hak ve menfaatlerini düzenlemektir. Bizler mücadele başlatırken hiçbir çalışanımıza yanlış, yalan veya eksik hiçbir şey söylemedik, esasen devletin basın organlarını  kullanarak bunu yapan Sayın Bakanın kendisidir.”

Latifoğlu, Maliye Bakanı’na “dürüst olması ve doğruları öğrenerek açıklama yapması” çağrısı da yaptığı açıklamasında şu ifadelere verdi:

“Sayın Bakan bu amaçla 2008 Sosyal Güvenlik Yasası’nı çıkartanları suçlamaktan vazgeçip halktan gizleyerek imzaladıkları protokolun gereğini yaptıklarını açıklayarak dürüst olsun ve birilerinin söylediklerine göre değil doğruları öğrenerek açıklama yapsın. Hiçkimse sanmasın ki bizim meselemiz yalnızca Sayın Maliye Bakanıdır. Esas sorumlu, irade koyamayan UBP Hükümeti’dir. Yıllarca mücadele ederek elde ettiğimiz hiçbir hakkımızı masa başında teslim etmeyeceğimizi  bir kez daha vurgular kamuoyuna duyururuz.”

Editör: TE Bilisim