Hür-İş Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu yazılı açıklamasında “Kamu-İş’in, TAK çalışanlarının huzurunun sağlanması ve hiyerarşik düzene uyulması adına TAK ajansında vermekte olduğu mücadeleye” destek vererek, Basın -Sen’i kınadı.

KKTC Hür-İş Genel Başkanı Latifoğlu, TAK Müdürü’nün atanmasından itibaren ajansta başlayan huzursuzluğun dinmek bilmediğini belirterek, “Tüm uyarılara rağmen ‘ben yaparım olur’ diyerek huzursuzluğu tırmandıran kurum müdürü, esas görevinin işyerinde huzuru sağlamak ve verimliliği artırmak olduğunu unutmuştur” dedi.

Kamu-İş sendikasının, TAK çalışanlarının huzurunun sağlanması, hiyerarşik düzene uyulması adına TAK ajansında vermekte olduğu mücadeleyi desteklediklerini kaydeden Latifoğlu, “konuyu ek mesai meselesine indirgeyip müdürün sözcülüğünü yaptığını” savunduğu Basın-Sen’i de kınadı.

BASS DA DESTEK VERDİ

BASS da, Hür-İş Federasyonu çatısı altında bulunan Kamu-İş’in TAK’ta bir süredir devam ettirdiği eyleme destek verdiğini açıkladı.

BASS Genel Sekreteri Ali Yeltekin yazılı açıklamasında, sendikal mücadelede sadece mali konular için grev ve eylem yapılmadığını hatırlatarak, işyerinin sorunlarının, baskı, tehdit, uygulama dışı, yasal zeminden yoksun uygulamalar, işyerinin ve iç barışın korunması için de grev ve eylem yapılabileceğini belirtti.

Yeltekin, TAK’taki çalışanların normal mesai saatleri dışındaki çalışma saatlerinin karşılığını haklarıyla almaları ve en önemlisi yasal mevzuat gereği ast-üst ilişkilerinin kurumun saygınlığı açısından TAK Müdürü tarafından sağlanması gerektiğini ifade etti.

MEHMETÇİK BELEDİYESİ’NDEKİ OTURMA EYLEMİNE DE DESTEK

BASS Genel Sekreteri Yeltekin ayrıca kardeş sendikaları Büro-İş’in Mehmetçik Belediyesi’nde kangrene dönüştüğünü belirttiği çalışanların hakları için bugün yaptığı oturma eylemine destek verirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’nı da sorunun çözümü için göreve davet etti.

Editör: TE Bilisim