Federasyon’un kuruluş yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan HÜR-İŞ Genel Başkan Vekili Ali Yeltekin, geçmişten bugüne genel başkan ve yöneticileriyle, çalışanların sorunlarına yakın ilgi göstermiş, çalışma hayatındaki yasaların oluşumlarına katkıda bulunmuş, çalışanların aleyhine olan önerilere göğüs germiş örgütün, aynı tempo ve hatta hızlanarak görevlerini ifa ettiğini bildirdi.

Yeltekin, çalışanların sendikal, sosyal ve hukuksal sorunlarını çözmek için gayret sarf etmiş ve başarılara imza koymuş HÜR-İŞ’in, Kıbrıs Türk halkının siyasal sorunlarının çözümlenmesi için fikirler üretip ilgili mercilere önerilerde bulunduğunu da hatırlattı.

KKTC içindeki tüm sivil toplum kuruluşlarıyla sendikalarla iyi bir uyum içinde ve dayanışma ile görevlerini sürdürdüklerini kaydeden Yeltekin, işverenlerle sendikal sınırlar içerisinde diyalog ve dayanışma içerisinde çalışmaların devam ettiğini de belirtti.

Yeltekin, “ülkeyi sarmaya ve sömürmeye başlayan taşeronculuk hareketine karşı girişimlerin sendikalarla birlikte etkin bir şekilde başlatılacağını” da kaydetti.

Yeltekin açıklamasında şunlara değindi:

“24 yıllık süreçte tüm sendikal gerekleri yerine getirmemiz yanında sendikalarımızda eğitimi ön plana alarak bilinçli, bilimsel sendikacılar yetiştirme eğitimlerine başlayacağız.

Federasyonumuz misyonu ile birlikte KKTC halkının siyasal, hukuksal, uluslararası etkinliği ve ülkemizde huzurlu yaşamamız için katkılarını sürdürecektir.

Hür-İş’in 24 yaşına geldiği bu süreci yaşatan kurucularına, yöneticilerine, sempatizanlarına ve bağlı bulunan sendikalarına teşekkür eder kendilerini candan kutlar, birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde ‘Emek En Yüce Değerdir’ sloganıyla çalışmalarımıza etkin bir şekilde devam edip çalışanlarımıza layık bir örgüt olacağımıza inancımız tamdır.”

Editör: TE Bilisim