Lefkoşa Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Etkinlik kapsamında Hülya Koçyiğit’in ödüllü filmlerinden “Susuz Yaz”, “Derman” ve “Kurbağalar” filmleri gösterime sunuldu. Saat 19.00’da başlayan söyleşide ise Hülya Koçyiğit, kendisini sabırsızlıkla bekleyen sevenleri ile bir araya geldi. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen, moderatörlüğünü İletişim Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap’ın yaptığı söyleşide katılımcılar Hülya Koçyiğit’e Türk Sineması ile ilgili sorular yönelttiler. Yöneltilen sorulara içtenlikle cevap veren Hülya Koçyiğit, Türk Sineması ve yaşamından anıları hayranlarıyla paylaştı.

Bir hayranının sorusu üzerine; mültecileri konu edinen yeni bir sinema filmi üzerinde çalıştığını da söyleyen Hülya Koçyiğit, mülteci konusunun dünyanın şu andaki en önemli sorunlarından biri olduğunu kaydetti.

Etkinlik sonunda söz alan Lefkoşa Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Hüseyin Şahin, Hülya Koçyiğit’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Koçyiğit’in filmlerinin yaşamdan kesitler sunduğunu, bizzat kendi çevresindeki gözlemleriyle bunu tecrübe ettiğini belirterek, Türk sinemasının bu bağlamdaki önemine vurgu yaptı.

Hayranlarının fotoğraf çekme isteklerini de geri çevirmeyen Koçyiğit’e Yakındoğu Üniversitesi Sinema Kulübü öğrencileri de çiçek takdim etti.”
Editör: TE Bilisim