Bakanlar Kurulu, Akaryakıt fiyatlarındaki artışın fiyat istikrar fonu’ndan karşılanmasını onayladı.

Karar doğrultusunda akaryakıtta fiyatlar 20 gün süresince sabit tutulacak.

Bakanlar Kurulu bugün toplanark bir dizi karra üretti. Kurulda alınan kararları Başbakan Hüseyin Özgürgün açıkladı.
Özgürgün;akaryakıt fiyatlarındaki artışla ilgili Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemenin Bakanlar Kurulu’nda onaylandığını açıkladı.

Buna göre akaryakıttaki artış Fiyat İstikrar Fonu’ndan karşılanarak 20 gün süresince sabit tutulacak.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın hizmetler sektörüne yönelik TL cinsi faiz destekli kredi programı kapsamında şahıs ve işletmelere kişi başı 60 bin ve 80 bin tl kredi verilmesi de Bakanlar Kurulu’nda onaylandı.

Başbakan Özgürgün, Programa dahil olacak bankalar ve faiz oranlarının daha sonra açıklanacağını belirtti.

Engelli araçlarıyla ilgili düzenleme de Bakanlar Kurulu gündemindeydi.Başbakan Özgürgün, Engellilerle ilgili yasa tasarısının onaylanarak Meclis’e sevkedildiğini belirtti.

Onaylanan Tasarıda ‘Engelli araçların kapsamını genişletildiğini’ kaydeden Özgürgün, ‘çevre dostu olan elektrikli araçların teşvik edilmesi için seyrüsefer ve kayıt harclarının benzin ve mazota göre daha düşük tutulacağını’ belirtti.

Engelller içinse‘araç kapsamı dışında’ bir düzenleme yapıldığını söyleyen Özgürgün; ‘ortopodik engelliler yanında spastik ve down sendromlu kişiler ile görme ve zihinsel engelliler ile norolojik hastalığa bağlı engelli olan kişilerin aileleri tarafından ithal edilecek motorlu araçlara muafiyet öngörüldüğünü’ açıkladı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, Bakanlar Kurulu’nun ayrıca Sebze ve meyve toptancı halleri yasa tasarısı onaylayarak Meclise sevk ettiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim