“Göç Yasası’na Dur De İnisiyatifi” adına açıklama yapan Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, hükümetin yasaya ilişkin tavrını eleştirdi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Demokrat Parti Ulusal Güçler’in (DP-UG), muhalefette oldukları dönemde yasaya karşı sendikalarla birlikte mücadele ettiklerini anımsatan Bıçaklı, iktidara geldiklerinde “kaynak olmadığı” gibi çeşitli mazeretler ürettiklerini söyledi.

Bıçaklı, “Muhalefette iken ‘hükümet olanlar mazeret değil, çare üretmelidir’ diyorlardı. Bu çok doğru bir söylemdi. Şimdi onlar hükümettedirler, beklentimiz çare üretmeleridir” diye konuştu.

Hükümet, kaynak sıkıntısını gerekçe göstermesini eleştiren Bıçaklı, “Üçlü kararname ile müdür, müsteşar atamaya, makam arabalarına para var da, çalışana ve asgari ücretliye gelince mi para yok?” diye sordu.

DP-UG milletvekili Hakan Dinçyürek’in değişiklik yasa tasarısını Meclis’e sunduğunu ancak kendi partililerinden dahi destek görmediğini söyleyen Bıçaklı, yasa tasarısını Dinçyürek dışındaki 49 milletvekiline ileteceklerini kaydetti. Bıçaklı, taleplerinin tasarının bir an önce yasalaşması olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi’nde polisin aldığı yoğun güvenlik önlemlerini de eleştiren Bıçaklı, “Sendikalar olarak buraya zarf vermeye geldik, karşımızda 500 polis bulduk. Kimi kimden koruyorlar? Ayıp oluyor” dedi.

Bıçaklı, hükümetin bu konuda tedbir almasını isteyerek, “Bu görüntüler hoş değil” diye konuştu.

Konuşmanın ardından “Göç Yasası’na Dur De İnisiyatifi” Cumhuriyet Meclisi Arşiv Bölümü’ne giderek, üzerinde 49 milletvekilinin ismi olan zarfları görevliye teslim etti.
Editör: TE Bilisim