Telekomünikasyon Dairesi İle İlgili Hükümetten Açıklama Bekliyoruz!

Sn. Sibel Siber’in Başbakanlığında kurulan geçici seçim hükümetini, UBP tarafından devletin üst kademe yönetimine atanan yöneticilerin muhtemel tuzaklarına düşülmemesi konusunda uyarıyoruz!

Şu anki hükümetin, 28 Temmuz erken genel seçimleri öncesinde, UBP’nin hükümet olanaklarını kullanarak daha fazla yıkıma yol açacak uygulamalardan uzak tutulabilmesi ve seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleştirilmesine olanak sağlamak amacıyla oluşturulduğu koalisyon hükümetini kuran partiler tarafından kamuoyuna açıklanmıştı.

Yine koalisyonu oluşturan partilerin, başta Telekomünikasyon Dairesi ve KIB-TEK olmak üzere devlet kurumlarının özelleştirilmesine ve bunların yerine özel tekeller oluşturulmasına karşı olduklarıyla ilgili de yetkili ağızlardan birçok kez kamuoyuna yapılmış açıklamaları mevcuttur.

Hâl böyle iken ve Telekomünikasyon Dairesi merkezinin çağdaş bir binaya olan ihtiyacı ortada iken, Telekomünikasyon Dairesi’nin taşınması amacıyla Lefkoşa’da şu anki dairenin tam karşısına başlatılan ve halen karkas aşamasında olan binanın, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarının girişimleri ile başka bir dairenin kullanımına verilmeye çalışılması asla kabul edilebilir değildir.

UBP hükümeti, yatırım yapmayarak özelleştirilmesi için adımlar attığı yetmezmiş gibi şimdi de giderayak görevdeki müsteşarları vasıtasıyla Telekomünikasyon Dairesi’nin ve vermekte olduğu hizmetlerin geliştirilebilmesinin önünü de tıkamak istemektedir.

Sn. Sibel Siber ve hükümetini, UBP’nin bu ve benzeri tuzaklarına düşülmemesi konusunda bir kez daha uyarırken, hükümetten bu konuda açıklama beklediğimizin bilinmesini isteriz. Son olarak, nereden gelirse gelsin kamu hizmeti gören toplumsal varlıklarımızın özelleştirilmesi girişimlerine karşı, TÜRK-SEN’in bir bütün olarak ve meşru her yolla direneceğini bu vesile ile yeniden hatırlatırız.



Tuluy KALYONCU
TÜRK-SEN
Genel Başkan Vekili



Editör: TE Bilisim