İşadamı Günay Çerkez, ülkede ithalat ve ihracatın zorluklarının yanı sıra işadamlarının bürokrasi engeline takıldığına dikkati çekti. Günay Çerkez, geçmişten günümüze gelen hükümetlerin hiçbirinin bu konuda bir milim yol kat edemediğini söyledi.


“HÜKÜMETLERİMİZ ZAMANINDA TEDBİR ALMAMALARINDAN DOLAYI SIKINTILAR YAŞANIYOR”

Ada TV’de açıklamalarda bulunan İşadamı Günay Çerkez, ülkedeki ithalat ve ihracatla ilgili belli başlı sorunlar olduğuna işaret etti. Çerkez, sorunları şu sözlerle aktardı; “Ülkedeki ithalat ve ihracat ile ilgili birçok sorunlarımız vardır. Bunları başlıca ikiye bölebiliriz. Biri kendi kontrolümüz dışında bizim tanınmamış, izolasyon ve ambargolar altında olduğumuzdan dolayı gelen sıkıntılar ve zorluklar diğeri de kendi içimizde maalesef hükümetlerimizin bu konularda gereken iyileştirmeleri, tedbirleri zamanında almamalarından dolayı gelen sıkıntılar, sorunlardır.”

“HÜKÜMETLERİMİZ, BİR MİLİM YOL KATETMİŞ DEĞİLDİR”

İş insanlarının önünde en büyük engelin bürokratik engeller olduğunun altını çizen Çerkez, gelmiş geçmiş hükümetlerin bu konuda bir milim ileri gidemediğini söyledi. Günay Çerkez, şunları kaydetti; “Bürokratik engeller, önünde gerek yerli gerekse yabancı iş insanlarının ve yatırımcıların önünde çok büyük bir ciddi bir sorun. Bunu maalesef gelmiş geçmiş hükümetlerimiz, şimdiki hükümetimiz dahi bu konularda bir milim yol kat etmiş değildir.”

“GÜNEY DAHA İYİ DENETLENİYOR”

Hayat pahalılığı ile ilgili bazı açıklamalarda da bulunan Çerkez, alışveriş yapmak için Güney’e geçmek yerine Türk tarafında yerli üretime destek verilmesi çağrısında da bulundu. İşadamı Günay Çerkez, “Çok ciddi bir denetim ve uygulama sıkıntısı var. Bilhassa gıda sektöründe. İnsanlarda güvensizlik yaratıyor. Acaba piyasadan aldığım bir sebze bana ileride sağlık sorunu çıkarır mı diye. Güney daha iyi denetleniyor. Çünkü Güney’deki Kıbrıslı Rumlara kalsa, belki onlar da bizim gibi olacak ama onların başında bir de uymaları gereken AB kuralları vardır” şeklinde konuştu.

“ARA ELEMAN BULAMIYORUZ”

Ara eleman konusunda da değerlendirmelerde bulunan Günay Çerkez son olarak şunları kaydetti; “Özel sektörde çalıştırmak için bilhassa ara eleman bulamıyoruz. Bunları mecburen 3. Ülkelerden getiriyoruz. Türkiye’den de artık ara eleman gelme azalmıştır. Çünkü Türkiye’deki verilen ücretler arttığı için, insanlar artık bunu çok cazip bulmuyor.” 

(STAR KIBRIS)

Editör: TE Bilisim