Meclis geçtiğimiz hafta sadece "denetim" görevi ile muhalefetin desteği ile açılabildi. 

Mecliste bu konuda hükümeti sıcak günler bekliyor. 

Öte yandan nisap sorunun dayandığı bazı kritik isimler var. 

Bunlardan biri de Mİlletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu. 

Bengü Gazitepe tutuksuz yargılanacak Bengü Gazitepe tutuksuz yargılanacak

Kıbrıs Postası’nın edindiği bilgiye göre hükümet kanadından bazı isimler, mecliste nisap sorununun odak isimlerinden biri olan Milletin Partisi Genel Başkanı Bertan Zaroğlu ile bir araya gelmek istiyor.

Zaroğlu, gelişmeyi Kıbrıs Postası’na doğrularken, seçim tarihi konusuna dikkati çekti. 

Bugüne kadar, hatta geçtiğimiz hafta mecliste hükümetin hiçbir muhalefet lideri ile muhatap dahi olmadığını anlatan Bertan Zaroğlu, hükümet kanadından bazı isimlerin kendisine dün ulaştığını doğruladı ve Kıbrıs Postası’na şunları anlattı;

“Bugüne kadar temasları hiç olmamıştı: Bugün ulaştılar, telefon ettiler. Çok kez ısrarla açıklama yapmama rağmen, krize işaret ememe rağmen, seçim tarihini de belirleyelim dememe rağmen bu çağrılara kulak vermediler. Geçen hafta bir uzlaşı olur diye yine meclise de gittim. 3, 5 saat Tufan Erhürman ile oturduk; ne ona, ne bana, ne HP genel başkanına, kimseye gelin de şunu yapalım, konuşalım demediler. Sadece ben değil, hiç kimse ile muhatap bile olmadılar. Bugün bana telefon  ettiler ve görüşmek istediler.  Hay hay görüşelim, konuşalım dedim. Henüz bir araya gelmedik…”

“UBP KANADINDAN GAYRİ RESMİ OLARAK TARİH 6 ŞUBAT DENİYOR”

“Bekleyen yasaları geçirelim ancak seçim tarihi koyalım diyorum:  Meclisin hükümetin bu şekilde olmayacağı apaçık diyorum. Henüz bir görüşme gerçekleştiremedik, bugün yarın olur zannederim. Ne olur, bilmiyorum. Hiçbir talebimiz, beklentimiz, isteğimiz yoktur Milletin Partisi olarak. Sadece seçim tarihinin belirlenmesini istiyoruz. UBP kanadından gayri resmi olarak tarih 6 Şubat deniyor. Bu duyumlarımız var. Bu tarih aslında benim kişisel olarak ‘olabilir’ dediğim bir tarih… Pandemi süreci okullar tatil; en azından okuların fiziki alanı bakımından makul bir tarih düşüncesindeyim ancak böyle bir şey dillendirilirse parti yetkili kurullarla elbette konuşacağız tün bunları...”

Vatan Mehmet

Editör: Haber Merkezi