Özyiğit, CTP-BG-DPUG hükümetinin yükselen döviz karşısında yaşanan mağduriyeti giderici ve koruyucu önlemleri hayata geçirmesinin şart olduğunu dile getirdi.
Türk Lirası’nın döviz karşısında değer yitirmesinden dolayı, özellikle asgari ücretle çalışanlar ile dar ve sabit gelirli vatandaşların gelirlerinde reel azalma yaşandığını, bunun da alım gücünü düşürdüğünü belirten Özyiğit, “Vatandaş çok zor günler geçirirken, öyle anlaşılıyor ki önlem alması gereken hükümet yetkilileri seçim çalışmalarından vatandaşın içine düştüğü durumun fakında değiller” diye konuştu.

‘Komik’ denecek bir oranda artış alan kamu çalışanları yanında, özel sektör çalışanlarının da, 2015 yılında asgari ücret artırılmadığı için maaş artışı alamadığını anımsatan Özyiğit, Hayat Pahalılığı endeksinin eksi belirlenmesi ile çalışanlar ile emeklilerin de büyük mağduriyet ve zorluk yaşadıklarını kaydetti.
Doların 2.18 seviyelerinde olduğu dönemde hazırlanan 2015 mali yılı bütçesinin bugün dolar bazında yaklaşık %25 oranında küçüldüğünü belirten Özyiğit, Hükümetin dolar bazında küçülen bütçeye yönelik mutlaka düzenleme yapması gerektiğini belirtti.

“Hükümetin verdiği artış çoktan eridi”
Hükümetin hayat pahalılığını dondurarak kamu çalışanlarına 30 ile 100 Tl arasında verdiği artışın dövizdeki yükseliş ile kat kat vatandaşın cebinden çıktığını, asgari ücretli ile dar ve sabit gelirli vatandaşın çok zor durumlarda olduğunu belirten Özyiğit, “Ekonomik anlamda toplumu çok zor günlerin beklediği ortadadır. İşin daha da kötüsü hükümetin yaşananlara seyirci kalmasıdır. Toplum artık söz değil, icraat bekliyor” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim