KTOEÖS’ten yapılan yazılı açıklamada, Girne 2. Emirnamesi’nin mahkeme kararıyla iptal edildiği, ancak kararın uygulanmadığı; otel inşaatı sahibinin buna karşı eylem yapanlara hakaret etmeyi kendinde hak olarak gördüğü ileri sürüldü.

“Hukuk dışı uygulamalara” son verilerek, kararnameyle ilgili mahkemenin aldığı kararın uygulanması, yıkım işlemlerinin hemen başlatılması gerektiği ifade edilen açıklamada, ülkenin fiziki planının yapılması, çevrenin yok edilmesinin diyetinin gelecek nesillere fatura edileceğinin unutulmaması gerektiği vurgulandı.

Ülkede, çevre, insan sağlığının, yasaların hiçe sayıldığı; demokratik, hukuk devleti olmaktan her geçen gün biraz daha uzaklaşıldığı savunulan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hükümete çağrı yapıyoruz, bir an önce bu yağma düzene son verilmelidir. Bu oluşturulan kokuşmuş rant düzeni bitirilmelidir. Çevre talanına, peşkeşine son verilmelidir. Gittikçe yaşanılacak yer olmaktan çıkardığınız ülkemizi gözlerinizi açıp görmeli ve çok geç olmadan gerekli tedbirler almalısınız. UBP-DP Hükümeti sorun çözmek yerine çıkarlar uğruna sorun olmaktan vazgeçmelidir.”
Editör: TE Bilisim