TDP LTB Başkan adayı Suphi Hüdaoğlu ve Belediye Meclis Üyesi adayları bu sabah ilk olarak Küçük Kaymaklı Stadı bölgesini ziyaret etti. Genel Sekreter Cemal Özyiğit ile Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto’nun de eşlik ettiği Hüdaoğlu, burada projelerini anlattı ve vatandaşların görüşlerini dinledi. Hüdaoğlu, daha sonra Küçük Kaymaklı muhtarı ile görüştü.
-KTÖS’ün eylemine destek-
Hüdaoğlu ve ekibi daha sonra Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) tarafından Mağusa Kapısı’nda gerçekleştirilen eyleme destek belirtti.
Hüdaoğlu eylemde yaptığı konuşmada, yapıcı değil, yıkıcı olmayı tercih ettiklerini belirterek, “Bizler, kendi toplumumuzu yücelterek, yücelmek istiyoruz. Karşı tarafı yıkarak yücelmeye çalışırsak bunun kimseye faydası olmaz” dedi. Savaş kültüründen her iki kesimin de zarar gördüğünü söyleyen Hüdaoğlu, iki toplumun daha fazla dayanışmasına ihtiyaç olduğunu söyledi. Lefkoşa’nın ve adanın birleştirilmesine inandıklarını ve bu konuda KTÖS’ün paydaşı olduklarını dile getiren Hüdaoğlu, “Bizler tarihimizin kölesi değil, coğrafyamızın efendisi olmalıyız” dedi.
Güney Lefkoşa Belediye Başkanı’nın tüm adaylara toplantı davetinde bulunduğunu, kendisi ile YKP ve UBP adayının bu daveti kabul ettiğini, ancak CTP ile DP adayının bunu reddettiğini söyleyen Hüdaoğlu, “Diyalogtan neden kaçıyoruz. Diyalogtan kaçarsak nasıl anlaşacağız, ortak sorunlarımıza nasıl çareler üreteceğiz” dedi.
-Polis Emeklileri Derneği ziyaret-
TDP LTB Başkan adayı Suphi Hüdaoğlu ve Belediye Meclis Üyesi adayları öğle saatlerinde ise Polis Emeklileri Derneğini ziyaret ettiler. Bazı belediye meclis üyesi adayları, Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto, Hukuk Komitesi Başkanı Av. Barış Mamalı ile MYK Üyesi Sami Dayıoğlu’nun da eşlik ettiği Hüdaoğlu, burada yaptığı konuşmada, LTB’yi siyasi partilerin üssü ve arka bahçesi olmaktan çıkaracaklarını ve partiler üstü bir konuma sokacaklarını söyledi.
“Hesap sorulacak”
Şeffaf bir yönetim, mali ve idari disiplinin öncelikleri olacağını söyleyen Hüdaoğlu, “İşe gelmeyip maaş alanlar derhal durdurulacak, gereksiz harcamalar sonlandırılacak, geçmişte yapılan tüm yanlış uygulamaların hesabı sorulacak” dedi. Hüdaoğlu, yargı yolunu açarken, göreve geldikleri günden itibaren bembeyaz bir sayfa açarak şeffaf ve denetlenebilir olacaklarını, belediye meclis toplantılarını halka açık ve naklen yayınlayacaklarını belirtti.
LTB’nin tahsil etmesi gereken bedelin sadece %25’ini tahsil edebildiğini, bunu %89-90’lara çıkarmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirten Hüdaoğlu, aralarında Ünal Akifler ve Mustafa Akıncı gibi alanlarında uzman kişilerin de bulunduğu ekiple birlikte, ortak aklı bularak, LTB’yi 13 aylık sürede komadan çıkaracaklarını söyledi.
-Sağlık Ocağı Projesi-
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, başta Sulariçi olmak üzere Haspolat ve Sanayi Bölgesine Sağlık Ocağı açacaklarını söyledi. Sulariçine kurulacak Sağlık Ocağı’nın hem devlet hastanesinin yükünü azaltacağını, hem de bölge insanları açısından büyük bir kolaylık sağlayacağını kaydeden Hüdaoğlu, Sağlık Ocağı’nda bir Çocuk Hekimi, bir Kadın Doğum Uzmanı ve bir de Dahiliye Uzmanı olmasını öngördüklerini belirtti.
-Gıda Güvenliği-
Gıda Güvenliği konusunda çok önemli projeleri olduğunu söyleyen Hüdaoğlu, göreve geldikleri takdirde bir hafta içinde etiketleme sistemine geçeceklerini söyledi. İster burada üretilsin, ister ithal olsun tüm sebze ve meyvelere etiket getireceklerini belirten Hüdaoğlu, etiketi olmayan ürünlerin Lefkoşa Beledi sınırları içinde satılamayacağını söyledi.
-Su Güvenliği-
Lefkoşa’da şebekeden akan suyun büyük bir bölümünün sağlıksız olduğunun tespit edildiğini kaydeden Hüdaoğlu, göreve gelir gelmez temel öncelikleri arasında su güvenliği olacağını kaydetti. Şebekeden akan sularla ilgili sürekli olarak tahlil yapılacağını, hangi mahallede hangi su temizdir veya kirlidir yönünde halka bilgi vereceklerini ifade eden Hüdaoğlu, pis suların temizlenmesi için de gerekenin yapılacağını vurguladı.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim