Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan Adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu ve Belediye Meclis Üyesi adayları bu sabah Lefkoşa’da Arasta bölgesini gezdi. Genel Başkan Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ve Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto’nun da yer aldığı ziyaret, Saray Önü’nden başladı, Arasta bölgesinde devam ettikten sonra Büyük Han’da sona erdi.

TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu ve Belediye Meclis Üyelerinin tanıtıldığı broşürün de dağıtıldığı etkinlikte, vatandaşlar ve  esnafla görüşüldü, görüşleri alındı ve sorularına yanıt verildi.

Esnaf ve vatandaşların dile getirdikleri sorunların bilincinde olduklarını ve sözkonusu sorunların çözümüne yönelik projeler hazırladıklarını belirten Hüdaoğlu, projeleri hakkında da kısa bilgiler verdi.  Bin yıllık başkent olan Lefkoşa’nın savaşlar dışında hiç bu kadar kötü durumda olmadığını, esnafın bu kadar zorluk çekmediğini belirten Hüdaoğlu, hem halkı arasta bölgesine çekecek, hem de gelen turistleri esnafla buluşturacak projelerinden bahsetti.

            Lefkoşa’da kayıt dışılığın en büyük sorunlardan biri haline geldiğini belirten Hüdaoğlu, göreve gelmeleri halinde, tüm kayıt dışılıklara son vereceklerinin sözünü verdi.  

Hüdaoğlu, temel felsefelerinin adil ve şeffaf bir yönetim, mali disiplin, gereksiz giderlerin sıfırlanması, gıda ve su güvenliği, çalışanların üretken bir şekilde çalıştırılması ve halkın hak ettiği hizmeti alması olduğunu belirtti.

LTB ile Lefkoşa’yı bu hale getirenlerin aslında belli olduğunu, ülkeyi ve LTB’yi batıranların bugün kurtarıcı olarak yeniden halkın karşısına çıktıklarını söyleyen Hüdaoğlu, halka bu zihniyetlere geçit vermemesi çağrısında bulundu.  

Editör: TE Bilisim