Hüdaoğlu, özellikle festivallerin, Cumhurbaşkanı’nın halka gitmesini sağladığını, Cumhurbaşkanı’nın buralarda vatandaşla engelsiz iletişime geçtiğini, kamuoyunun nabzını tuttuğunu ve halkın beklentisini gözlemlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Kıbrıs TV’ye konuk olarak, gündemle ilgili konuları değerlendirdi.

Hüdaoğlu, ağırlıklı olarak Cumhurbaşkanlığının halkla iletişiminin ve sosyal yaklaşımlarının ele alındığı programda izleyicilerden gelen soruları da yanıtladı.

Cumhurbaşkanının halkla iç içe olmayı önemsediğini anlatan Hüdaoğlu, bu anlayıştan hareketle toplumun farklı kesimlerinin yıl boyunca Cumhurbaşkanlığında konuk edildiğini söyledi.

Çocuklar, gençler, kadınlar, sanatçılar, medya mensupları ve engelli bireyler başta olmak üzere her kesimden yurttaşla çeşitli çalışmalarda ve resepsiyonlarda bir araya gelindiğini ifade eden Hüdaoğlu, bu sayede KKTC Cumhurbaşkanlığının, halka açık bir yere dönüştürüldüğünü kaydetti.

Hüdaoğlu, görev süresi boyunca ülkenin farklı yerlerinde düzenlenen festival ve etkinliklere katılmaya gayret eden Cumhurbaşkanının bu tür etkinliklerde halkla buluşma fırsatı bulduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Kıbrıs sorunu dışında da ciddi sorumlulukları olduğunu dile getiren Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı’na bir yılda yaklaşık bin kadar dilekçe geldiğini, bunun; Cumhurbaşkanı’nın halkın gözünde nerede konumlandırıldığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın üçlü kararnamelerde hiçbir zaman noter gibi davranmadığını ama bakanların kendi ekiplerini oluşturma hakkına da engel çıkarmama prensibiyle hareket ettiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı’nın Kamu Hizmeti Komisyonu, Ombudsman ve YÖDAK gibi kendisinin yaptığı atamalarda ise liyakata, niteliğe ve performansa titizlikle baktığını söyledi.

Düşünce ve ifade özgürlüğünün Evrensel İnsan Hakları Beyannamesi’nin en temel prensiplerinden biri olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan “Haklarımı Biliyorum” kitabıyla çocuklara insan hakları şemsiyesi dışında bir muamele yapılamayacağının altının çizildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın faaliyetlerine de değinen Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Gürdal Hüdaoğlu, “Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, yarattığı izlenim ve sanat camiasında bulduğu karşılıkla Kıbrıslı Türklerin son yıllarda dünyada başardığı en iyi işler arasındadır” dedi.

(BRT)

Editör: TE Bilisim