Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, LTB’yi komaya sokan siyasi yapıların UBP ve DP olduğunu, sorunları yaratan bu partilerden kurtuluş beklememek gerektiğini kaydetti ve “Belediyecilik anlamında geçmişte yaptıklarımız ortadadır. LTB’yi de komadan çıkaracak projelerimiz hazırdır” dedi.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, bazı Belediye Meclis Üyesi Adayları, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ve Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto’dan oluşan heyetle birlikte KTAMS’ı ziyaret etti.
-CEMAL ÖZYİĞİT-
            TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, konuşmasına, Toplumsal Varoluş Hareketi içinde Kıbrıs Türkü’nün varoluş, bağımsızlık, demokrasi ve insanca yaşam mücadelesinde birlikte hareket ettikleri KTAMS’ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladı.
            Kıbrıs Türkü’nün uluslar arası alanda tanınmış bir simgesi olan LTB’nin kötü yönetimler nedeniyle diz çökertildiğini belirten Özyiğit, LTB’ye sahip çıkmanın görevleri olduğunu ve ellerini taşın altına koyduklarını söyledi. Dr. Suphi Hüdaoğlu ve tertemiz, alanlarında başarılı 15 Belediye Meclis Üyesi adayla birlikte yola çıktıklarını belirten Özyiğit, “Bu Mücadele hepimizin mücadelesidir. Başarırsak birlikte başaracağız” dedi.
-DR. SUPHİ HÜDAOĞLU-
            TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, LTB’nin özellikle son iki dönemde kötü yönetimler ve belirli zihniyetlerin arka bahçesi olarak görülmesi nedeniyle çökertildiğini belirterek, bunda da en önemli payın, DP ile UBP’li bazı üst düzey yetkililerde olduğuna dikkat çekti. 
LTB’deki aşırı istihdamların büyük çoğunluğunun DP döneminde yapıldığını söyleyen Hüdaoğlu, gelinen aşamada işe gelmeyenler ile çalışmadan maaş almak isteyenlere sıfır tolerans göstereceklerini, geriye kalan personelin de üretken bir şekilde çalışacağını söyledi. Hüdaoğlu, “Biz üretken emekten yanayız. Gerçekten üreten ve alın teri ile çalışan kişiler hak ettiği maaşını düzenli olarak alacak, yatırımları da yapılacak” dedi.
LTB’nin tahsil etmesi gereken miktarın sadece %25’ini yapabildiğini, bunun %80’lere çıkarılması halinde, çalışanların maaşlarının ödenmesi ve yatırımların yapılmasının sorun teşkil etmeyeceğini belirten Hüdaoğlu,  çalışanların ödenmesinin öncelikleri olacağını söyledi.
Göreve geldikleri günden itibaren mali yapılandırmaya başlayacaklarını söyleyen Hüdaoğlu, “Borcu 1+4 yıllık bir planlama ile kapatacağız. Ziraat Bankası, AB Kalkınma Bankası veya Kuzey Avrupa Fonu gibi fonlardan yararlanarak, uygun bir kredi ve adil bir yapılanma ile bu borcu kapatacağız” dedi.
“Mutlaka hesap sorulacak”
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlı, göreve gelmeleri halinde LTB’deki tüm yasa dışılıklar ile usulsüzlüklerin hesabını soracaklarını yineledi. Bu konuda kararlı olduklarını belirten Hüdaoğlu, “Göreve geldiğimiz gün beyaz bir sayfa açacağız, şeffaf olacağız, ancak geçmişe dönük de mutlaka hesap soracağız” dedi.  
Hüdaoğlu, konuşmasında ayrıca, Surlar İçine Sağlık Ocağı, Sağlıklı ve Güvenli Okullar Projesi, Lokmacıdan gelen turistlere yönelik şehir turları, toplu taşımacılık, Gıda ve Su Güvenliği gibi hem çalışanları üretken hale getirecek hem de gelir getirici projeleri hakkında da bilgiler verdi.
 
-AHMET KAPTAN-
            KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da konuşmasında, TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu’nu geçmişten de çok iyi bildiklerini belirterek, Hüdaoğlu’nun ortaya koyduğu projeleri Lefkoşa halkının hak ettiğini söyledi.
Her şeyin başının sağlık olduğunu ve sağlıklı bireylerin sağlıklı düşünüp sağlıklı kararlar alabildiğini, bunun da LTB’nin en önemli görevlerinden biri olması gerektiğini dile getiren Kaptan, Hüdaoğlu’nun sağlıkla ilgili projelerinin bu açıdan önemine vurgu yaptı. 
            Lefkoşa’nın Leşkoşa haline geldiğini Lefkoşa halkının hizmet alamaz durumda olduğunu, bu durumdan da utanç duyduklarını söyleyen Kaptan, yeni başkanla birlikte bu kötü durumun son bulması temennisinde bulundu. Birilerinin yaptığı hataların çalışanlara kesilmemesi gerektiğini belirten Kaptan, ancak, işe gitmeden maaş alanlar, usulsüz ihaleler, belediyenin parasının boşa akıtılması gibi konularda hassas olduklarını söyledi.  
Editör: TE Bilisim