Gece nüfusu 63 bin olan Lefkoşa’nın gündüz nüfusunun 110 bine çıktığını belirten Hüdaoğlu, “Kuzey Kıbrıs’ta yaşayanların büyük bir bölümü Lefkoşa ile bağlantılıdır. Göreve geldiğimiz zaman, LTB’yi herkesin belediyesi yapacağız ve herkesin yüzünü güldüreceğiz” dedi.

TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, bazı Belediye Meclis Üyesi adayları, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ile birlikte bugün Samanbahça olarak bilinen İbrahimpaşa Mahallesi ve Muhtar Bülent Baytegin’i ziyaret etti.

-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, 2014 yılında yapılacak yerel seçimlerden önce TDP olarak bir belediyeler reformu yapılması düşüncesinde olduklarını söyledi.
Yerel yönetimlerin bir anlamda yerel hükümetler olduklarını, muhtarları da bu projenin önemli bir parçası olarak gördüklerini belirten Özyiğit, muhtarların da belediye meclislerinde bir şekilde görev yapmaları gerektiği düşüncesinde olduklarını ifade etti. Özyiğit, “LTB’de TDP’li başkan göreve geldiği andan itibaren, belediye meclisi toplantılarına muhtarlar da davet edilecekler” dedi.
Hem Lefkoşa, hem de Kıbrıs tarihinde önemli bir yere sahip olan Samanbahça bölgesinin da hak ettiği ilgi ve değeri görmediğini belirten Özyiğit, Dr. Suphi Hüdaoğlu ve ekibi ile birlikte Lefkoşa’nın eski çehresine yeniden kavuşacağını vurguladı. Özyiğit, “Hem bölgeyi, hem de tüm Lefkoşa’yı yeni baştan, içinde yaşanabilir, huzur ve güven duyulan bir yer haline getireceğiz” dedi.
-Dr. Suphi Hüdaoğlu-
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, DP ve UBP tarafından komaya sokulan LTB’yi 14 aylık sürede komadan çıkaracaklarını, bunu yaparken de her kesimin görüşünü alarak ortak akılla hareket edeceklerini söyledi. Göreve gelmeleri halinde, muhtarların da başlıca paydaşları arasında olacağını söyleyen Hüdaoğlu, halkla birebir temasta olan ve halkın sorunlarından haberdar olan muhtarların bilgi ve tecrübelerinden faydalanacaklarını dile getirdi.
Tarihi, sosyal ve kültürel yapısı ile Samanbahça bölgesinin açık hava müzesi olacak kadar kaliteli bir bölge olduğunu dile getiren Hüdaoğlu, bölgede çok ciddi sorunların yaşandığını, ancak bunları aşacak projeleri olduğunu söyledi. Hüdaoğlu, çocuk parkı ve yaşlıların buluşabilecekleri ortamlara ihtiyaç olduğunu ve belediyenin temel görevleri arasında olan bu görevlerini yerine getireceklerinin sözünü verdi. Hüdaoğlu, tüm Surlariçine hizmet verecek bir Sağlık Ocağı projeleri olduğunu da belirtti.

Gece nüfusu 63 bin olan Lefkoşa’nın gündüz nüfusunun 110 bine çıktığını belirten Hüdaoğlu, “Kuzey Kıbrıs’ta yaşayanların büyük bir bölümü Lefkoşa ile bağlantılıdır. Göreve geldiğimiz zaman, LTB’yi herkesin belediyesi yapacağız ve herkesin yüzünü güldüreceğiz” dedi. Hüdaoğlu; “Kim olursa olsun herkese eşit ve adil olacağız. Ortak akılla birlikte çok daha yaşanabilir bir başkent yaratacağız, bunun sözünü veriyoruz” dedi.

-Bülent Baytekin-

Samanbahça Muhtarı Bülent Baytegin, Lefkoşa’nın en önemli ve en güzel bölgelerinden olan Samanbahça’nın birçok sorunları olduğunu dile getirdi.

Bölgede bir çocuk parkına ihtiyaç duyulduğunu, bir yıldır ilgisiz kalan bölgenin temizlik gibi birçok sorunu olduğunu dile getiren Baytekin, göreve gelmesi halinde Dr. Suphi Hüdaoğlu ile
bu sorunları aşabileceklerine inanç belirtti.

Editör: TE Bilisim