Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, göreve geldikleri günden itibaren çalışanların düzenli olarak ödeneceğini, yatırımlarının yapılacağını, halkın da eş zamanlı olarak hak ettiği hizmeti fazlasıyla alacağını söyledi.

Hüdaoğlu, göreve geldikleri günden itibaren, Savcılık ve Sayıştay’a her türlü belgeye ulaşma şansı vereceklerini, paralar belediye için kullanılmışsa ödeyeceklerini, ancak kişilere gitmişse de hukukun vereceği karar doğrultusunda gerekeni yapacaklarını söyledi.

Hüdaoğlu, LTB’nin borçları ile ilgili Ziraat Bankası, Avrupa Birliği Kalkınma Bankası ve Kuzey Avrupa Fonu gibi kurumlarla görüşerek uygun koşullarda bir yapılandırmaya gideceklerini, bunun için de 1+ 4 yıllık bir planlama öngördüklerini söyledi.

TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, bazı Belediye Meclis Üyesi Adayları, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ve Lefkoşa İlçe Başkanı ile birlikte Hür İş’i ziyaret etti. Hüdaoğlu ayrıca Haspolat Belediye Evleri ile Marmara bölgesini de gezerek vatandaşlarla buluştu, projelerini anlattı. 

-Cemal Özyiğit-

 TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit Hür İş ziyaretinde yaptığı konuşmada, TDP olarak her zaman çalışanlar ve çalışanların örgütleri ile dayanışma içinde olmaya özen gösterdiklerini belirterek, “Ülkedeki çalışma yaşamı adil ve hak edilebilir bir şekle bürünmediği sürece, sosyal yaşam doğru bir yere sahip olmaz” dedi.  Özyiğit, “Özlük hakları korunup gözetilmediği ve çalışanların maaş ve ücretleri karşılığında görevlerini tam yapmadıkları sürece birşeyler hep eksik kalacaktır” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün uluslararası alanda tanınmış tek kamu kurumu olan LTB’nin son dönemlerdeki kötü yönetimler neticesinde batağa sürüklendiğini, çalışanların maaş alamaz duruma geldiğini kaydeden Özyiğit, bu bataklığı önce kurutmak, sonra da üzerinde yaseminler, feslikanlar üretmek için TDP olarak kolları sıvadıklarını söyledi.

Alanında başarılı, Tabipler Birliği başkanlığı dönemimdeki icraatları ile hakkın takdirini  toplayan Dr. Suphi Hüdaoğlu ve 15 belediye meclis üyesi adayıyla birlikte yola çıktıklarını belirten Özyiğit, Lefkoşa’yı içine düştüğü bu durumdan kurtarmak için destek talebinde bulundu. 

 

-Dr. Suphi Hüdaoğlu-

TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, çalışana ve emeğe büyük saygı duyduklarını belirterek, çalışanların çoğu zaman örgütlü oldukları halde bile bazı haklarını kaybettiklerini, örgütüz olanların ise sömürüldüğünü söyledi.

Kendi çalışanları ile düşman olan kişi ve işletmelerin başarılı olmasının mümkün olmadığını, LTB’de de bunun yaşandığını belirten Hüdaoğlu, LTB çalışanlarının çok büyük mağduriyet yaşadıklarına dikkat çekti. LTB’de şu an 934 çalışan olduğunu, işe gelmeyenler ve çalışmadan maaş almak isteyenlere sıfır tolerans göstereceklerini, geriye kalan personelin ise üretken bir şekilde çalışmasını sağlayacaklarını belirten Hüdaoğlu, “Çalışanlar ile aynı takımda olacağız. Onlardan üretken olmalarını isteyeceğiz, bu üretkenlik de, hem çalışma, hem de fikirsel anlamda olacaktır” dedi.

Çalışanların aylık 2.7 milyon TL maaş, 1.5 milyon TL de yatırımları olmak üzere toplam 4.2 milyon TL’lik bir ihtiyaçları olduğunu belirten Hüdaoğlu, “Önceliğimiz çalışanların ödenmesi olacak. LTB her ay devletten 3 milyon almaktadır, bunun 1 milyonu temliğe gitmektedir. 3 milyon da toplanan para var. Ancak bu rakam toplaması gereken miktarın sadece %25’idir. Bunu %75’lere çıkardığımız anda bu rakam 9 milyonu bulacaktır. Göreve geldiğimiz günden itibaren çalışan maaşını alacak, buna karşın da hizmet üretecek. Lefkoşalı da hak ettiği hizmeti alacak” dedi.

Hüdaoğlu tüm kişi ve kurumların LTB’ye olan borçlarının peşine düşülerek alınacağını, şimdiki gibi kimseye taviz verilmeyeceğini belirterek, “Halkımız ne kadar adil ve şeffaf olduğumuzu görecek ve ödemelerini gönül rahatlığı ile yapabilecek” dedi.

Hüdaoğlu; “Çalışan, hizmet alan- veren, memur, işçi, kadın erkek, çocuk yaşlı fark etmez herkes fikrini, emeğini ortaya koyacak ve Lefkoşa için ortak aklı beraber bulacağız. Temelleri ne kadar geniş ve sağlam atarsak,  Lefkoşa’yı o kadar ileriye götürme şansımız olur” dedi.

-Akil İnsanlar Meclisi-

Göreve gelmeleri halinde Lefkoşa’da ‘Akil İnsanlar Meclisi’ oluşturacaklarını ve her kesimden kişinin görüşünü alarak bunları belediye meclisine aktaracaklarını belirten Hüdaoğlu, Belediye meclis toplantılarının da halka açık ve canlı yayınlanacağını söyledi.

-Yakup Latifoğlu-

Hür - İş Federasyonu Başkanı Yakup Latifoğlu, TDP LTB Başkan adayı Hüdaoğlu’nun elini taşın altına koyarak büyük bir cesaret örneği gösterdiğini belirterek, “İnşallah bu yarışta başarılı olursunuz” dedi.

            Uluslar arası tanınmışlığı olan LTB’nin içine düşürüldüğü durumun hem ülkenin hem de halkın hak etmediği bir durum olduğunu belirten Hüdaoğlu,  adayların ortaya koydukları projelerin önemine dikkat çekti. Hüdaoğlu; “İnşallah bu projelerinizi hayata geçirirsiniz” dedi.  

Bakanlıklara ziyaret

            Bu arada TDP Belediye Meclis Üyesi adayları bu sabah sırasıyla Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığını ziyaret ettiler.  TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu ve Belediye Meclis Üyesi adaylarının yer aldığı broşürlerin dağıtıldığı ziyarette, ayrıca çalışanların görüş ve düşünceleri de dinlendi ve projeler hakkında bilgiler verildi. 

Editör: TE Bilisim