Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, göreve gelmeleri halinde temel felsefelerinin, adil ve şeffaf bir yönetim oluşturmak, mali ve idari disiplini sağlamak, gıda ve su güvenliği oluşturmak, çalışanların haklarını, Lefkoşa halkının ise hak ettiği hizmetleri almasını sağlamak olacağını belirtti.
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgün Akcan ise, LTB’de yöneticilik tecrübesinin önemine dikkat çekerek, “LTB iyi yönetilemediği için bu noktaya geldi. TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun yöneticilik tecrübesi ve başarıları ortadadır. Lefkoşa için faydalı olacağı inancındayız” dedi.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto ve Hukuk Komitesi Başkanı Av. Barış Mamalı ile birlikte İnşaat Mühendisleri Odasını ziyaret etti.
-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, ülkede özellikle son dönemlerde kaçak yapılaşmanın olduğunu, başkent Lefkoşa’nın da bundan fazlasıyla payını aldığını belirterek, bugüne kadar ülkeyi yönettiği iddia edenlerin bu kaçak yapılaşmaya onay verdiklerini söyledi. Özyiğit, TDP olarak kaçak yapılaşmadan ciddi rahatsızlık duyduklarını belirtti.
Kıbrıs Sorunu’nun çözümsüzlüğünün yanı sıra, ülkede demokrasi ve sosyal adalet konularında ciddi sıkıntılar olduğunu belirten Özyiğit, uluslar arası tanınmışlığı olan LTB’nin de bilgisiz, beceriksiz yöneticilerin elinde en temel görevlerini yapamaz hale getirildiğine dikkat çekti.
TDP olarak LTB’nin kurtarılması yönünde yaptıkları uyarı ve önerilerin hep parmak hesabı ile reddedildiğini, sonuçta ise LTB’nin komaya sokulduğunu belirten Özyiğit,mesleğinde başarılı olan ve Tabipler Birliği Başkanlığı döneminde halkın büyük takdiri toplayan icraatlara imza atan Dr. Suphi Hüdaoğlu ve ekibinin LTB’yi komadan çıkaracak bir niteliğe sahip olduğunu vurguladı.
-Dr. Suphi Hüdaoğlu-
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Başkent Lefkoşa’da son dönemde yaşanan otorite boşluğu nedeniyle diğer olumsuzlukların yanı sıra 700 civarında kaçak yapının ortaya çıktığını belirten Dr. Hüdaoğlu, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.
Çarpık ve kaçak yapılaşmanın uluslar arası tanınmışlığı olan başkent Lefkoşa’ya yakışmadığını belirten Hüdaoğlu, göreve gelmeleri halinde bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ifade etti.
Şeffaf bir yönetim, mali ve idari disiplinin öncelikleri olacağını söyleyen Hüdaoğlu, “İşe gelmeyip maaş alanlar derhal durdurulacak, gereksiz harcamalar sonlandırılacak, geçmişte yapılan tüm yanlış uygulamaların hesabı sorulacak” dedi. Hüdaoğlu, yargı yolunu açarken, göreve geldikleri günden itibaren bembeyaz bir sayfa açarak şeffaf ve denetlenebilir olacaklarını, belediye meclis toplantılarını halka açık ve naklen yayınlayacaklarını belirtti.
LTB’nin tahsil etmesi gereken bedelin sadece %25’ini tahsil edebildiğini, bunu %89-90’lara çıkarmanın öncelikli hedefleri olduğunu belirten Hüdaoğlu, aralarında Ünal Akifler ve Mustafa Akıncı gibi alanlarında uzman kişilerin de bulunduğu ekiple birlikte, ortak aklı bularak, LTB’yi 13 aylık sürede komadan çıkaracaklarını söyledi.
-Özgün Akcan-
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Özgün Akcan, LTB’de yöneticilik tecrübesinin önemine dikkat çekerek, “LTB iyi yönetilemediği için bu noktaya geldi. TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun yöneticilik tecrübesi ve başarıları ortadadır. Lefkoşa için faydalı olacağı inancındayız” dedi.
Güçlü bir ekiple yola çıkan Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun başarılı olacağına inandıklarını söyleyen Akcan; Dr. Hüdaoğlu’nun seçimleri kazanması halinde İnşaat Mühendisleri Odası olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.
Akcan, ileriye dönük olarak yapı malzemelerinin kontrollüğü, yerindeki yapıların denetimi gibi büyük sıkıntılar olan konularla ilgili birlikte çözümler üretilebileceğini de kaydetti.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim