Haspolat Arıtma Tesisi’nin yalnızca Lefkoşa için değil, tüm Kıbrıs için önemine dikkat çeken Hüdaoğlu, göreve gelmeleri halinde, tesisin bakım ve idamesi için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerini söyledi.
TDP LTB Başkan Adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, LTB’nin ilk seçilmiş Başkanı Mustafa Akıncı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto ve Çevre Komitesi Başkanı Mehmet Barışsever ile birlikte Haspolat Arıtma Tesisleri’nde incelemelerde bulundu ve yeni tesis hakkında Tesis Sorumlusu Mühendis’ten bilgi aldı. Mustafa Akıncı ise Hüdaoğluna Lefkoşa’da kanalizasyon projesinin nasıl başladığı, iki toplumlu bu projenin gelişimi ve aşamaları hakkında bilgi verdi.
Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Haspolat Arıtma Tesisi’nin önemine dikkat çekerek, son teknoloji ile yapılan yeni tesisin, Lefkoşa’nın her iki kesimi açısından son derece yararlı bir proje olduğuna dikkat çekti, ancak, yeni tesis kadar bakım ve idamesinin de çok önemli olduğunu vurguladı.
Hüdaoğlu; “Ülkemizde genellikle çeşitli alanlarda tesisler yapılmakta, ancak, daha sonraki aşamalarda yeterli bakım ve idame yapılmadığından sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bu durum kanalizasyon tesisleri bakımından daha da büyük önem arz etmektedir. Göreve gelmemiz halinde yeni yapılmakta olan ve kısmen deneme çalışması başlatılan bu tesislerin verimli çalışması ve hiçbir çevre sorunu yaratmaması açısından bakım ve idamesi konusunda gereken özeni göstereceğimi vurgulamak isterim. Ayrıca, çıkan suyun tarımsal amaçlarla kullanılması konunsun da, ivedilikle ele alınmasının takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.
Hüdaoğlu, sözlerinin sonunda, böylesi önemli iki toplumlu bir projeyi başlatan ve bu konudaki deneyimini kendisi ile paylaşan Mustafa Akıncı ile yeni tesislerle ilgili, kendisini ve ekibini bilgilendiren mühendislere teşekkür etti.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim