Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, toplumdan koparılan esnafın ayrıca, ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz ve kayıt dışılık gibi sorunlarla da boğuştuğunu, bu durumun Lefkoşa Belediye Pazarı’nda da çok açık bir şekilde görüldüğünü belirterek, göreve gelmeleri halinde, halkla esnafı buluşturacaklarını ve Bandabulya’yı tekrardan eski canlılığına kavuşturacaklarını söyledi.

TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Belediye Meclis Üyesi adayları, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ve parti yetkilileri ile birlikte bu sabah Lefkoşa’da Bandabulya olarak bilinen Belediye Pazarı’nı ziyaret ederek, esnafın ve halkın sorunlarını dinledi, incelemelerde bulundu, LTB seçimlerine yönelik projelerini anlattı. Çarşı Esnaf Komite Başkanı Ayten Hüseyin’den sorunlar, yapılması gerekenler ve elzem ihtiyaçları içeren ve komite tarafından metin haline getirilen yazılı doküman hakkında da bilgi aldı. 

TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Surlariçinde önemli bir ticari merkez olması gereken Bandabulya esnafının özellikle son yıllarda yaşadığı sorunların arttığına ve kaderine terk edildiğine dikkat çekti.

Bölge esnafını temsil eden Çarşı Esnaf Komitesi Başkan ve üyelerinden aldığı bilgiye göre, Bandabulya’nın başta turistler ve hem halkın çoğunluğu tarafından müze olarak görüldüğüne dikkat çeken Hüdaoğlu, bölgenin alışverişten çok, ziyaret amaçlı kullanıldığını kaydetti.

Hüdaoğlu, Lefkoşa halkı tarafından göreve getirilmeleri halinde, Bandabulya’nın tekrar halkla buluşturularak canlılığa kavuşturulması, sadece esnafın değil, Lefkoşa halkının mutlu olacağı, turistlerden daha fazla faydalanılacağı bir düzen yaratmak için işbirliği halinde üzerlerine düşeni yapacaklarını belirtti. Hüdaoğlu, “Esnaf ile toplumu buluşturacağımıza inanıyorum, LTB’de geçmişteki başarılarımız ve yaptıklarımız da bunun kanıtıdır” dedi.  
Editör: TE Bilisim