Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, temiz ve sağlıklı çevrede yaşamanın tüm insanların en doğal hakkı olduğunu, ancak, Lefkoşa halkı ile çalışanların bundan mahrum bırakıldığını söyledi ve temiz, sağlıklı bir çevre ve iş ortamı yaratacaklarının garantisini verdi.
Güç Sen Başkanı Erol Emin ise, TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun Tabipler Birliği Başkanlığı döneminde gerek sağlık gerekse de çevreye yönelik icraatlarını çok yakından bildiklerini belirterek, “Dr. Suphi Hüdaoğlu bu yarışa katılmakla çıtayı çok yükseltmiştir” dedi.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu ile Belediye Meclis Üyesi adayları 7 Nisan’da gerçekleştirilecek seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Hüdaoğlu ve ekibi bu sabah Maliye Bakanlığı ile Bakanlığa bağlı daireleri ziyaret etti. Aday broşürlerinin dağıtıldığı ve destek istenilen ziyarette vatandaşların sıcak ve samimi ilgisi dikkatlerden kaçmadı.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu daha sonra ise Gümrük Çalışanları Sendikası’nı (GÜÇ SEN) ziyaret ederek başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.
-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit ziyarette yaptığı konuşmada, kurulduğu günden beri ortak hedefler doğrultusunda mücadele verdikleri Güç Sen ile halen Toplumsal Varoluş Hareketinde Kıbrıs’ta barış, demokrasi ve insanca yaşam için birlikte mücadele ettiklerini söyledi.
Son günlerde 3 gümrük çalışanının yargısız infaz edilmeye çalışılmasını doğru bulmadıklarını belirten Özyiğit, soruşturmanın neticesinde gerçeklerin ortaya çıkacağına inanç belirtti. Özyiğit, ülkede hiçbir şeyin karanlıkta kalmaması gerektiğini söyledi.
Tek tanınmış kamu kurumu durumundaki LTB’yi de içinde düşürüldüğü durumdan ve karanlık ilişkilerden kurtarmak için yola çıktıklarını belirten Özyiğit, “Barış, demokrasi ve insanca bir yaşam mücadelesini öncelikle Lefkoşa için verelim, ve bu mücadeleyi yükselterek ülke geneline yayalım” dedi. Özyiğit, Güç Sen Başkan ve Yönetim Kurulu ile üyelerinden Dr. Suphi Hüdaoğlu ve ekibine destek talebinde de bulundu.
-Dr. Suphi Hüdaoğlu-
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, gümrük çalışanlarının ülkenin dışa açılan veya dışarıdan gelecek olan birçok etkinin birincil şahısları olduklarını belirterek, “Yasadışı kirliliklerin yanı sıra, hava, toz, toprak ve yer altı suları kirliliğinden birincil olarak etkilenen gümrük çalışanlarıdır” dedi.
Hüdaoğlu; “Gümrük çalışanlarının çağdışı koşullarda çalıştıklarını, sağlık yönünde ciddi tehlike altında olduklarını, asbest ve boya kalıntılarına maruz kaldıklarını belirtti.
Güç Sen’in vermiş olduğu aydınlık toplum ve aydınlık ortam mücadelesini desteklediklerini, mafyayla bulaşmış kim varsa soyutlanması gerektiğine inandıklarını belirten Hüdaoğlu, “Savcı, yargıç ve cellat aynı kişi olmamalıdır. Şu anda bakanlık görevlileri hem savcılık, hem yargıçlık hem de cellatlık yapıyorlar. Bu onaylanacak bir durum değildir” dedi.
Mağusa Serbest Limanı, Petrol Dolum Tesisi, Lefkoşa’daki hava kirliliği, okullarda sağlık ve güvenlik konularında paydaş örgüt olarak gördüklerini belirten Hüdaoğlu, “Geçmişte paydaşımız olan Güç Sen, bugün de yarın da paydaşımız olmaya devam edecektir. Doğruyu ve temizi bulma çabasındaki bir sendika ile paydaş olmaktan sadece biz değil, tüm toplum kazançlı çıkar” dedi.
-Memduh Çeto-
Eski Güç Sen Başkanı Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto da konuşmasında, Lefkoşa halkı ile LTB çalışanlarının haklarını savunma amacıyla yola çıktıklarını söyledi. Çeto, halk ve çalışanlar ile birlikte batağa sürüklenen LTB’yi ayağa kaldıracaklarını ifade etti ve Güç Sen’in desteğini talep etti.
-Erol Emin-
Güç Sen Başkanı Erol Emin de konuşmasında kuruldukları günden itibaren, barış, demokrasi ve emekten yana, ayrıca, temiz bir toplum ve temiz bir çevreden yana taraf olduklarını söyledi. TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun Tabipler Birliği Başkanlığı döneminde gerek sağlık gerekse de çevreye yönelik icraatlarını çok yakından bildiklerini belirten Emin, “Dr. Suphi Hüdaoğlu bu yarışa katılmakla çıtayı çok yükseltmiştir” dedi.
TDP Basın Bürosu

Editör: TE Bilisim