Leondios Hristu isimli Kıbrıslı bir Rum, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek, Rum hükümetiyle yaşadığı sorunlara karşı “müdahale etmesini” istedi.

Simerini gazetesi, haberinde, Güney Kıbrıs sakini Kıbrıslı Rum Leondios Hristu’nun, Rum hükümetinin, kendisinin ve ailesinin iş yapmasına engel olarak maddi sıkıntı içerisinde yaşamalarına sebebiyet verdiği gerekçesiyle Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup göndererek “müdahale etmesini” istediğini yazdı.

Habere göre Hristu, gazeteye yaptığı açıklamada, kendisinin ve ailesinin otobüs şoförlüğü ve taksicilikle meşgul olduklarını ancak işlerini yürütme konusundaki izinleri Rum hükümetinden almakta büyük zorluklar yaşadıklarını söyledi.

Hristu, Rum hükümeti aleyhine Rum mahkemelerinde açtığı birçok dava bulunduğunu belirtirken, kendisinin ve ailesinin yaşadığı ekonomik sıkıntılardan Rum hükümetini sorumlu tutarak, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin garantör güçlerinden biri olan Türkiye’nin Başbakanı Erdoğan’dan müdahale etmesini istediğini” anlattı.

Hristu ayrıca, Erdoğan’a yönelik mektubunu Rum Basın ve Enformasyon Dairesi’ne ilettiğini, mektubun çevirisinin yapılmaması ve Erdoğan’a gönderilmemesi durumunda, ailesiyle birlikte KKTC’ye yerleşme ihtimali bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim