Bağımsız Milletvekili Mesut Genç, BRT’de Baykan Gürses’in sunduğu 45+ programına konuk oldu.

"HÜKÜMETE DESTEK VERDİĞİM İÇİN PİŞMAN DEĞİLİM"

Halkın Partisi’nden istifa eden Mesut Genç, hükümete verdiği destek için pişman olmadığını vurguladı. “Vicdanımla hareket ettim. Bu yüzden rahatım” diyen Genç, aldığı karar nedeniyle ileride yapılacak bir seçimde halk kendisini cezalandırırsa buna da saygı duyacağını aktardı.

HP’den istifa eden Hasan Büyükoğlu ve Hasan Topal ile birlikte UBP-HP hükümetinin hiçbir zaman bozulmasını istemediklerini ifade eden Genç, 2018 yılından beri döviz krizi, cephanelik patlaması, sel felaketi, füze ve pandemi ile uğraştıklarını; son 50 yılda olmayan her şeyin hükümetteyken başlarına geldiğini dile getirdi.

"HÜKÜMET KRİZİ YARATMAK DOĞRU DEĞİLDİ"

Sürecin sonunda ekonominin dibe vurduğunu, yaklaşan kış aylarıyla birlikte vaka sayısındaki artışın zaten öngörüldüğünü ve böyle bir dönemde hükümetten ayrılmanın doğru olmadığını belirterek HP’yi eleştiren Genç, “Hükümetten kaçıp hükümet krizi yaşatmak doğru değildi. Bunu parti MYK’sında da dile getirdim, yanlış yapıyoruz dedim. Hükümetten yine ayrılabilirlerdi ama bu şubat ayı olabilirdi. Önce o süreç yönetilmeliydi” dedi.

HP’nin şu anki duruşunu da değerlendiren Genç, “HP’nin sadece ismi farklı, diğer partilerden bir farkı yok.  Şimdi muhalefete geçtiler. Son 20-30 yılda TDP veya CTP nasıl muhalefette kaldılarsa, HP de aynı yolu izliyor” yorumunda bulundu. Genç, “Temiz toplum temiz siyaset” ilkesiyle yola çıkan HP’nin o bu yolda olmadığını da aktardı.

Editör: TE Bilisim