Halkın Partisi’nden yapılan açıklamaya göre Genel Başkan Yenal Senin, kongrelerde yaptığı konuşmada partinin beşinci yılını tamamladıklarını ancak pandemi nedeniyle bir kutlama yapamadıklarını, parti olarak yeni bir döneme girdiklerini söyledi. 
Hem ilçelerdeki eski yönetimlere hem de yeni dönemde yeni ilçe yönetimde yer alarak elini taşın altına koyan herkese teşekkür eden Senin, “Kritik bir süreçten geçiliyor. Halkın içinden gelen bir parti olarak örgütlenme modeli üzerinde yeni bir yapılanma artık elzemdir. Siyasi sahneye çıkarken var olan söylemler partinin kuruluş felsefesinin temelini oluşturmaktadır” ifadelerini kullandı. 
Senin, 17 Ocak’ta yapacakları kurultayın yeniden yapılanarak yola çıkacakları bir başlangıç olacağını, kurultayın sadece bir genel başkan ya da parti meclisi seçimi olmadığını, özeleştiri sürecinin ardından tüzükte yapılacak değişikliklerle daha demokratik, daha çağdaş bir yapıya sahip olmalarını sağlayacağını ifade etti. 
Kongrenin parti politikasının yenilenip geliştirileceği bir kongre olacağını kaydeden Senin, “Buna hem bizim hem de toplumun ihtiyacı vardır” ifadesini kullandı.

DURMAZER: “TABANDAN TAVANA BİR ÖRGÜTLENME MODELİYLE YAPI TAŞI OLACAĞIZ”
Güzelyurt İlçe Başkanı seçilen Ramadan Durmazer, yaptığı konuşmada, partinin kurulduğu günden itibaren bu yolu yürümekten onur duyduğunu söyleyerek, partinin farklı kollarında daha önce de görev aldığını belirtti. 
Çıkar beklentisiyle değil, memleket gailesiyle yola çıkan ve o yolda yürüyen Halkın Partisi’nin bir üyesi olarak tecrübe kazandığını ifade eden Durmazer, “Özeleştiri yaptığımız ve daha tecrübelenerek yol aldığımız yeni dönemde, yeni bir ilçe yönetimi belirledik. Daha etkin ve daha çok çalışacağımız bir dönem olacak. Tabandan tavana yeni örgütlenme modeliyle bilgi akışını sağlayacak bir yapı taşı olacağız” dedi. 

ÇAĞATAY: “BU MEMLEKETTE İYİ YÖNETİM VE DEĞİŞİMİN KAYNAĞI HALKIN PARTİSİ OLACAKTIR”
Girne İlçe Başkanlığı’na aynı ilçeden milletvekili olan Erek Çağatay seçildi. 
Çağatay, eski İlçe Başkanı Ahmet Tokatlıoğlu ve yönetim kuruluna, zor günlerde bu görevi üstlenip layıkıyla yerine getirdikleri için teşekkür ederek konuşmasına başladı.
Daha ileri bir noktaya götürmek için tüm gayretleriyle çalışacaklarını belirten Çağatay, “Halkın Partisi olarak ülkemizdeki kötü gidişe ‘dur’ diyecek iyi yönetim ve değişim anlayışıyla siyaset yapıyoruz. Özlediğimiz değişimi sağlamak ve yeni bir siyaset anlayışı inşa etmek amacıyla iktidarın ortağı olduk. Bugün ise muhalefet olarak bu amaca ulaşmak için aynı şevk ve kararlılıkla yürüyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Sorumluluklarının daha da arttığını belirten Çağatay, siyasetin uzun soluklu bir olgu olduğunu, bunun bilinciyle heyecanlarını hiç kaybetmeden mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. 
Çağatay, “Bu memlekette iyi yönetim ve değişimin kaynağı yine Halkın Partisi olacaktır. Bu, hiç kuşku duymadığımız bir gerçektir. Çünkü sorunlara çözüm ancak dürüstlük ve samimiyetle halkı için çalışan kişiler tarafından gerçekleştirilebilir. Halkın Partisi bu anlayışla kurulmuş bir partidir. Tek yapmamız gereken kararlılıkla çalışmaktır. Bizler halkın menfaatlerini ön planda tutarak akıl ve bilim ışığında çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Halkın Partisi, bu memlekette temiz siyaseti ve iyi yönetimi hakim kılacak yegane umuttur” ifadelerini kullandı. 

ÖZÇELİK: “HALKIMIZDAN ALDIĞIMIZ DESTEK YABANA ATILMAYACAK BİR DESTEKTİR”
Gazimağusa’nın yeni İlçe Başkanı Tolga Özçelik oldu. 
Siyasi yaşamda yeni bir parti olarak yola çıkmanın zor olduğunu söyleyen yeni Özçelik, “Biz bunu hep birlikte başardık. Ön yargıları kırarak yola çıktık. Deneyimimiz eksikti ve alışılmış siyasi kültür kamu kaynaklarına dayanarak boş vaatlerle siyaset yapma üzerine kuruluydu. Buna yönelmeden dürüstlük, adalet, hukuk ve demokrasi değerlerini, insan ve toplumu temel alarak siyaset yapmaya çalıştık. Kişisel vaat olmadan yeni bir parti olarak halkımızdan aldığımız destek kimsenin yabana atamayacağı bir destektir. Zorlu şartlarda hükümette yer almamız bize siyasi tecrübe oldu” diye konuştu. 
Özçelik, bundan sonra partiyi daha etkin ve daha güçlü kılmanın en önemli görevleri olduğunu sözlerine ekledi. 

FIRAT: “İSKELE’DE ÇARPIK KENTLEŞMEYİ VE KÜLTÜREL MİRASIN ZARAR GÖRMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
İskele İlçe Başkanı seçilen isim ise Hicran Bayraktaroğlu Fırat oldu. 
İskele’nin gelişmekte olan bir ilçe olduğunu söyleyen Fırat, “Çarpık kentleşmeyi, doğanın veya kültürel mirasların zarar görmesini engellemek için gelişmekte olan İskele’ye daha fazla dikkat edilmesi gerekmektedir. Yeni dönemde bunun için gerekli çalışmaları ve takipleri yapmak en büyük sorumluluğumuz olacaktır. İlçemizin diğer sorunlarını da dikkate alarak ‘daha fazla neler yapılabilir’i düşünerek bunların projelendirilmesi ve üst yönetime sunulması görevimiz olacaktır” diye konuştu. 
Fırat, ilçe içinde kaynaşmayı ve iletişimi daha iyi bir noktaya taşımayı hedeflediklerini de ifade etti. 

İLÇE YÖNETİMLERİ
Halkın Partisi’nin ilçelerdeki yeni kadrosu şöyle: 
“Güzelyurt İlçe Başkanı: Ramadan Durmazer 
Yönetim: Turgut Alas, Safure Deniz, Turgut Ergel, Suna Tip, Salahaddin İskifoğlu, Sebahat Yıldırım, İmam Güçlü, Cem Başeğmez. 
Girne İlçe Başkanı: Erek Çağatay 
Yönetim: Derya Hoca, Fahrican Sarıoğlu, Kemal Derin, Nihan Güleryüz, Muhammet Ercan, Aydın Nevzat Erhuy, Erhan Onuralp, Cengiz Karataş.
Mağusa İlçe Başkanı: Tolga Özçelik
Yönetim: Ali Zararsız, Hande Kanatlı, Tuğçe Davulcuoğlu, Ali Gerçeker, Hüseyin Tabur, Oğuz Akançay, Batur Sağlamer, Ercan Şadan Elçin.
İskele İlçe Başkanı: Hicran Bayraktaroğlu Fırat 
Yönetim: Mustafa Dilmaç, Ersin Şemi, Mustafa Haslıel, Dağan Aydener, Emin Onuş, Sinan Erhan Gece, Havva Elkovan, Yüksel Güzel.”

Editör: TE Bilisim