Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’da 26 Şubat 1992’de dünyanın gözleri önünde gerçekleşen Hocalı katliamının, çatışmaların ve savaşların karanlık yüzünün her daim akılda tutulmasını zaruri kıldığını, huzur ve istikrar için iyi komşuluk, işbirliği ilişkileri geliştirmenin, barışa dört elle sarılmanın mecburiyetini bir kez daha hatırlattığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, yüzlerce kişinin öldürüldüğü Hocalı katliamının 23. yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayarak Azerbaycan halkının acısını paylaştı ve Azerbaycan’a destek belirtti.

“AZERBAYCAN HALKININ VE TÜRK DÜNYASININ DİNMEYEN YARASI”

Mesajda, bu acı olayın Azerbaycan halkının olduğu kadar tüm Türk dünyasının da dinmeyen bir yarası olduğuna işaret edilerek, Kıbrıs Türk toplumunun da yakın geçmişte benzer olaylara şahitlik ettiği, acısı hâlâ hissedilen saldırıların kurbanı olduğu ve pek çok evladını kaybettiğine dikkat çekildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinin Hocalı kasabasında 26 Şubat 1992 tarihinde yüzlerce masum Azerbaycanlı soydaşımızın hunharca katledilmesinin 23. yıldönümünde tüm kardeş Azerbaycan halkının acısını kalbimizde hissetmekte, üzüntülerini en içten duygularla paylaşmaktayız.

Haklı davalarında dost ve kardeş Azerbaycan halkının yanında olmaya devam edeceğiz.”
Editör: TE Bilisim