Sağlık Bakanı Ahmet Gülle tarafından 2’si Yataklı Tedavi Kurumlar Dairesi Müdürü Ahmet Ulutekin’e teslim edilen ambulanslar, Lefkoşa ve Girne’de; Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne teslim edilen de İskele’de kullanılacak.

AHMET GÜLLE

Törende konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, 112 Hızır Servis’in geliştirilmesinin önemine işaret etti ve diğer reform çalışmalarına geçmeden araç filosunu genişletmek gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Gülle, Geçitkale ve Akıncılar’ı da 112 Hızır Servis hizmeti veren noktalar haline getirmek istediklerini ifade etti.

Gülle, bu servisin etkinlik ve verimliliğini artırmaya önem verdiklerini bunu yaparken, çalışanları da daha verimli hale getirmeyi bir hedef olarak önlerine koyduklarını ifade etti.

TC’li yetkililerle bu konuda istişarelerde bulunduklarını dile getiren Gülle,  geçen hafta TC Acil Hizmetler Müdürü’nün KKTC’de incelemelerde bulunduğunu ve 112 Hızır Servis’le ilgili neler yapılabileceğini birlikte ele aldıklarını, onun tecrübelerinden yararlandıklarını ifade etti.

Bir eğitici kadro oluşturmak için özel bir planlama yapacaklarını dile getiren Gülle, sürekli eğitimle hizmeti hep daha yukarıya taşıyacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim