Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp 2 farklı kişiyi dolandıran 6 kişi yakalandı.

Polis bültenine göre, “kara para aklama işinden kurtarma” vaadiyle O.T. ve Ş.T’yi yaklaşık 2 bin Sterlin, 1700 TL ve ziynet eşyalarını alarak dolandıran 2 kişiyle birlikte bağlantılı görülen toplam 6 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar bültende A.C (E-26), A.D (E-23), A.D (E-39), S.D (E-27), S.E (E-20) ve T.S (E-39) şeklinde ifade edildi.

O.T. ve Ş.T’yi telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan zanlılar, O.T’nin adının kara para işine karıştığını belirterek, bu olaylardan kurtarmak için para ve altın istemiş: söz konusu kişilerin evlerinin yakınında yol kenarına poşet içerisinde bıraktıkları 2.150 Sterlin, 1.700 TL ve muhtelif ziynet eşyalarını almışlardı.

Ayrıca T.S’nin Haspolat’daki evinde yapılan aramada, bir canlı mermi ile Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak getirilmiş motosiklet de bulundu.

Öte yandan Ercan’da M.D. (E-31) tasarrufunda 52 bin Dolar’la çıkış yapmaya çalışırken, Lokmacı Kara Giriş Kapısı’nda ise 28 yaşındaki S.S. yurt dışından aldığı sahte Bulgaristan kimliğiyle yakalandı.

Bültende bir de trafik kazası yer aldı. Buna göre, Lefkoşa-Girne anayolunda meydana gelen kazada, 76 yaşındaki Yılmaz Cüneyt LM 345 plakalı motosikletle direksiyon hakimiyetini kaybetti ve yol içerisine düştü. Kazada yaralanan Cüneyt Lefkoşa Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde kontrol altına alındı.

Polis bülteninde, dün Halk Vakfı Yaşlılar yurdunda hayatın ı kaybeden 88 yaşındaki Rezvan Konti’nin solunum yetmezliği sonucu kalp durmasından hayatını kaybettiği de yer aldı. 
Editör: TE Bilisim