İş insanı Meriç Erülkü aleyhine 6 dava okunduğunu ancak suçlamalarını kanıtlamaya hazır olduğunu belirtti.

Erülkü'nün açıklaması şöyle:

Bugün olanlardan sonra bence herkes adalet konusunda ve ülkemizin geleceği ile ilgili ciddi anlamda endişelenmelidir. Kanıtları poliste olan "sahte banka bilançoları" ve daha bir çok suç ile ilgili yaklaşık bir buçuk yıldır adalet kavgası vermekteyim. Tek amacım, tüm ülkemiz için herkese eşit bir adalet arayışı olmuştur.

Bizler kanıtlarıyla polise sunulan suçları işleyenler aleyhine dava açılmasını beklerken, yaklaşık bir saat önce polise gidip savcılığın talebiyle BENİM ALEYHİME okunan davaları dinledim. Evet, benim aleyhime tam 6 dava okundu. Davaların tümü suçları ifşa ederek bankacılık yasasına aykırı davrandığım iddiasıyla okundu. Tabi ki, doğal olarak, suçlamaları kabul etmedim. Henüz davalar açılmadı ama açılmasını dilerim. Yargı önünde iddialarımın tümünü kanıtlamaya hazırım. Zaten, savcılık sunulan kanıtları incelemiş olsa, esas suçluları tespit edip onların aleyhine çoktan işlem yapmış olurdu.

Bir benzetme yaparsak: Yolda giderken bir evden çaldığı eşyalarla çıkan hırsızı gören vatandaş fotoğrafını çekip polise başvurur. Polis hırsızlığı tespit eder ve savcılığa bildirir. Hırsıza dava açılması gerekirken fotoğrafı çekene "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçundan dava okunur. Hırsız serbest, fotoğrafı çeken suçlu. Tam da bu durumdayız...

Bunları sizlerle paylaştım çünkü endişelenmeniz gerekiyor. Bana dava okunduğu için benim adıma üzülmeyin. Ben kendimi savunabilecek donanıma sahibim ve savunacağım da. Ancak, çocuklarınız için ciddi anlamda üzülmeye ve endişelenmeye başlayın. Onlar bu ülkede kendilerine gelecek kurmakta zorlanacaklar. Esas üzülmemiz gereken mesele budur.

Editör: TE Bilisim